Σκοτώθηκε ο Dean Potter κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτήσης

Σκοτώθηκε ο Dean Potter κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτήσης

Μάιος 19, 2015 - 09:12

Ένας από τους πιο διάσημους αθλητές extreme sports στην Αμερική έχασε τη ζωή του μαζί με έναν συναθλητή του, καθώς δοκίμαζαν πτήση με ειδική στολή στην Καλιφόρνια.

Ο 43 ετών Dean Potter βρήκε τραγικό θάνατο δοκιμάζοντας πτήση από ύψος 2.286μ. με ειδική στολή ελεύθερης πτήσης, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια. Μαζί του έχασε τη ζωή του και ο Graham Hunt που προσπάθησε να εκτελέσει την ίδια ελεύθερη πτήση. Οι διασώστες βρήκαν τα πτώματά τους έπειτα από απώλεια επικοινωνίας με τους αθλητές. 

Σύμφωνα με δασονόμο του πάρκου που συμμετείχε στην έρευνα τα αλεξίπτωτα των δύο ανδρών δεν άνοιξαν. "Είναι ένα τρομερό δυστύχημα και η πιο ειλικρινής συμπαράστασή μας απευθύνεται στους φίλους και τις οικογένειες των νεκρών" αναφέρει.

Ο Potter ήταν από τους κορυφαίους αθλητές στην σχοινοβασία από μεγάλο υψόμετρο, ενώ όπως ο ίδιος έλεγε το μεγαλύτερο ρίσκο στη δουλειά του είχε η πτώση από σταθερό σημείο, δηλαδή την κορυφή ενός ψηλού κτιρίου ή μιας πλαγιάς.

Ο άτυχος 43χρονος έχει το ρεκόρ της πιο γρήγορης ανάβασης σε έναν από τους πιο γνωστούς τοίχους του πάρκου, μόλις τον περασμένο μήνα.

Από το News247.gr

Δείτε ένα βίντεο  με τα εκπληκτικά επιτεύγματα του αθλητή από το National Geographic:

 

The Man Who Can Fly