Ski και snowboard με στυλ «οικολογικό»

Ski και snowboard με στυλ «οικολογικό»

Δεκέμβριος 20, 2011 - 14:42

Tips για «πράσινα» θέρετρα (video)

Μια νέα τάση αναπτύσσεται μεταξύ των σκιέρ και των “σνοουμπορντάδων”: πολλοί επαγγελματίες των χειμερινών σπορ μιλούν ολοένα και συχνότερα και την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Έτσι και ο διάσημος σνοουμπόρντερ Forrest Shearer πήρε μέρος στη σειρά της αμερικανικής Εταιρείας Άγριας Φύσης (Wilderness Society)* με τίτλο “my wilderness” όπου μίλησε με πάθος για τις διαδρομές με τη σανίδα του εκτός πίστας και προέτρεψε τους νέους να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον.

Tips για «πράσινες» διακοπές για σκι και σνόουμπορντ

1. Επιλέξτε ένα περιβαλλοντικά φιλικό θέρετρο για να κάνετε σκι. Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των χειμερινών διακοπών σας είναι να επιλέξετε και να προωθήσετε περιβαλλοντικά φιλικά θέρετρα. Είναι αυτά που φροντίζουν για την προστασία των ευαίσθητων βιότοπων της άγριας ζωής, εκμεταλλεύονται αποδοτικά τους υδατικούς πόρους και επενδύουν στην πράσινη ενέργεια.

2. Αγοράστε “πράσινο” ή χρησιμοποιημένο εξοπλισμό. Αν δεν είστε προχωρημένος σκιέρ, αγοράστε χρησιμοποιημένο εξοπλισμό ή νοικιάστε. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό από πυρήνες μπαμπού ή ξυλεία οργανικής καλλιέργειας και συγκομιδής.

3. Χρησιμοποιείστε τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς ή μοιραστείτε αυτοκίνητο με φίλους για να φτάσετε στον προορισμό σας.

4. Σεβαστείτε τις ευαίσθητες περιοχές. Οι εκτός πίστας διαδρομές ενδέχεται να αποτελούν βιότοπο ή καταφύγιο της άγριας ζωής.

5. Απολαύστε τα τοπικά εδέσματα. Τα ταξίδια μας θα ήταν «φτωχότερα» χωρίς την τοπική κουζίνα. Αν είναι δυνατόν βεβαιωθείτε ότι τα εστιατόρια που επιλέγετε σερβίρουν προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Δείτε τον Forrest Shearer εν δράσει:

περισσότερα στο econews.gr

youtube://v/y0_hnwrTnlQ