Scubster: Το προσωπικό σου υποβρύχιο

Scubster: Το προσωπικό σου υποβρύχιο

Αύγουστος 13, 2015 - 19:20

Η πρωτότυπη ιδέα και ο σχεδιασμός είναι μιας ομάδας Γάλλων φίλων της κατάδυσης. Στις βασικές λειτουργίες του Scubster περιλαμβάνονται η κάθετη ανάδυση και κατάδυση, η κίνηση προς τα εμπρός αλλά και προς τα πίσω και περιστροφή γύρω από τον κάθετο άξονά του.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε το 2009 και μετά από 2 χρόνια σκληρής μελέτης παρουσιάστηκε και κέρδισε το βραβείο καινοτομίας στον 11ο Διεθνή Υποθαλάσσιο Διαγωνισμό στη ναυτική βάσηBethesda Naval Warfare των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η βράβευση αυτή ενθάρρυνε τις προσπάθειες της ομάδας   να προωθήσουν στις αγορές το  Scubster.Σύμφωνα με τους δημιουργούς   η ευελιξία του σκάφους οφείλεται στους δύο ανεξάρτητους έλικες ενώ ο οδηγός και χειριστής του Scubster θα πρέπει να φοράει στολή δύτη μιας και το πιλοτήριο δεν είναι σφραγισμένο.

Το δεύτερο και πιο εξελιγμένο μοντέλο το Scubster Nemo έχει ενισχυθεί με ηλεκτροκινητήρες (τέρμα το πεντάλ) καθώς και προαιρετικό εξοπλισμό π.χ. φώτα κατάδυσης, εξοπλισμός βίντεο, οδηγοί πλοήγησης.

Στη Νίκαια της Γαλλίας μπορείτε να το νοικιάσετε για μισή μέρα,  κοστίζει γύρω στα 750 ευρώ, και να πάρετε μια γεύση από τους μελλοντικούς υποθαλάσσιους ...περιπάτους.

από το news247.gr

Scubster