Σάρωσαν τα μετάλλια οι Λευκαδίτες kitesurfers

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Λευκαδίτες kitesurfers

Σεπτέμβριος 20, 2012 - 14:05

Διακρίσεις για τον Όμιλο Αετοσανίδας Λευκάδας.

Τρία κύπελλα προσέθεσε στη συλλογή του ο Όμιλος kitesurf Λευκάδας (ΟΑΑΛ), αφού δυο άντρες και μια γυναίκα κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε αγώνες kitesurf που πραγματοποιήθηκαν στις Ράχες Στυλίδας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Οι τρεις συμμετέχοντες Tom Charlton, Ben Bowd και Όλγα Μποτώνη διακρίθηκαν ανάμεσα σε αθλητές απ' όλη την Ελλάδα αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το υψηλό τους αθλητικό επίπεδο, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το ταλέντο των δύο νεαρών αθλητών Tom Charlton και Ben Bowd, που ζουν με τις οικογένειές τους στο νησί μας τα τελευταια 15 χρονια. Οι νεαροί αθλητές, 16 και 19 ετών αντίστοιχα, κατακτούν με ευκολία τις πρώτες θέσεις στις ελληνικές διοργανώσεις, ενώ διακρίνονται και στο εξωτερικό. Στόχος των παιδιών είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ριο, όπου για πρώτη φορά θα θαυμάσουμε το kitesurf ως ολυμπιακό άθλημα!

Περήφανος δηλώνει ο Πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Σέρβος «Η δημιουργία του Ομίλου μας έχει στόχο να προωθήσει το άθλημα που βάλλεται στην ευλογημένη από αέρα Λευκάδα και κυρίως να προστατεύσει αυτά τα δύο ταλαντούχα παιδιά και να τα στηρίξει στις προπονήσεις τους για τους Ολυμπιακούς».
Το διήμερο φεστιβάλ kitesurfing-kiteboarding που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος αθλητών αετοσανίδας Ραχων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε χαμογελώντας η αθλήτρια και διοργανώτρια Βάλια Λαθούρη «Εσάς τους Λευκαδίτες δε θα σας ξανακαλέσουμε. Τα παίρνετε όλα»!

Πηγή: mylefkada.gr