RED BULL STORM CHASE: Δαμάζοντας τα κύματα της Ιρλανδίας

RED BULL STORM CHASE: Δαμάζοντας τα κύματα της Ιρλανδίας

Φεβρουάριος 01, 2013 - 18:58

10 από τους καλύτερους windsurfers από 8 χώρες του κόσμου, ολοκλήρωσαν μια απαιτητική αποστολή, στο Kerry της Ιρλανδίας, την 1η αποστολή του Red Bull Storm Chase! Στον πιο δύσκολο διαγωνισμό windsurfing όλων των εποχών, οι αθλητές που έλαβαν μέρος βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταιγίδα και ανέμους που έφταναν τους 74 κόμβους, σηκώνοντας άγρια κύματα 20 μέτρων.

Ύστερα από την πιο extreme αναμέτρηση στην ιστορία του windsurf, 6 surfers προκρίθηκαν στην δεύτερη αποστολή!

Όταν μιλάμε για μέρη στα οποία δεν θες για κανένα λόγο να βρίσκεσαι, η χερσόνησος Dingels της Ιρλανδίας είναι σίγουρα ένα απ’ αυτά. Αυτή η απόκρημνη και βραχώδης άκρη γης που μπαίνει στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, κρύβεται μέσα σε απειλητικά, μαύρα σύννεφα που συνήθως κουβαλούν βροχή, χαλάζι και ανέμους που πνέουν με 130χλμ/ώρα, σηκώνοντας κύματα 20 μέτρων!

Ενώ για πολλούς ένα ταξίδι εκεί θα έμοιαζε με επίσκεψη στην είσοδο της κόλασης, για μια τολμηρή παρέα από 10 windsurfers, που διαγωνίζονται στο Red Bull Storm Chase, είναι ότι καλύτερο μπορούν να σκεφτούν. Από τον Αύγουστο του 2012, οι αθλητές από την Βραζιλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Μαρόκο και το Πράσινο Ακρωτήρι (ναι - είναι χώρα), περίμεναν να ξεσπάσουν οι πιο ακραίες καταιγίδες του πλανήτη φέρνοντας τεράστια κύματα κι ανέμους.

Η Βρετάνη στη Γαλλία, η Γαλικία στην Ισπανία, η νοτιοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, η βορειοδυτική Τασμανία και η ανατολική ακτή των Η.Π.Α είναι στη λίστα παρακολούθησης των αθλητών. Αλλά πουθενά στη γη τα κύματα δε φουσκώνουν όπως στην Ιρλανδία. Με τις ειδικές στολές που έχουν ενσωματωμένα GPS, οι windsurfers πήδηξαν στα νερά για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!

Στο Red Bull Storm Chase δεν αρκεί να νικήσεις τη Μητέρα Φύση, πρέπει να το κάνεις με στυλ! Υπό τα βλέμματα των κριτών και μερικών γενναίων που αψήφησαν τις συνθήκες, οι (6 καλύτεροι) Victor Fernandez (ESP), Thomas Traversa (FRA), Julien Taboulet (FRA), Robby Swift (GBR), Marcillio Browne (BRA) και Dany Bruch (GER) κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε super-high aerials και προκρίθηκαν έτσι στη 2η αποστολή-καταιγίδα που αναμένεται να χτυπήσει μέχρι τις 22 Μαρτίου. Η τέσσεροις καλύτεροι του δεύτερου γύρου, θα διαγωνιστούν στον τρίτο γύρο, προς τον Ιούλιο. Ο νικητής του τρίτου και τελευταίου γύρου του Red Bull Storm Chase θα στεφθεί ‘βασιλιάς των καταιγίδων’.

Από το redbull.com