RED BULL AIR TIME: Αναβολή και αναμονή για τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες!

RED BULL AIR TIME: Αναβολή και αναμονή για τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες!

Οκτώβριος 26, 2012 - 21:47

Το Red Bull Air Time αναβάλλεται καθώς οι άνεμοι που θα πνέουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου δεν ευνοούν την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ορίζεται λοιπόν από σήμερα περίοδος αναμονής 4 εβδομάδων (μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου) κατά τη διάρκειά της οποίας θα παρακολουθούμε καθημερινά την πρόγνωση καιρού αναμένοντας τους πολυπόθητους δυνατούς Βοριάδες (>27 Knots). Με την πρώτη ικανοποιητική ένδειξη καιρού θα δοθεί GO για stand by με χρονικό ορίζοντα 3 ημερών.

Στο Red Bull Air Time, 30 κορυφαίοι Έλληνες windsurfers θα συγκεντρωθούν στο Nissakia Surf Club στην παραλία Αγ. Νικολάου, στη Λούτσα για ένα μοναδικό contest. Ο διαγωνισμός στόχο έχει να αναδείξει τον windsurfer που θα καταφέρει να κρατηθεί για περισσότερη ώρα στον αέρα πάνω από τη θάλασσα.

 

Σημασία δεν έχει ούτε ο  τρόπος, ούτε ο εξοπλισμός παρά μόνο ο χρόνος που η σανίδα θα μείνει στον αέρα. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να τα βάλουν με τα κύματα επιστρατεύοντας όλες τις ικανότητες τους για ένα «μετέωρο» βήμα. Με τους περισσότερους από τους riders προεπιλεγμένους αλλά και με δυνατούς wildcards που θα δηλώσουν συμμετοχή το πρωί του Σαββάτου, οι 30 περίπου αθλητές θα δώσουν σκληρή μάχη με τον χρόνο και τα κύματα η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 με την έγκριση φυσικά του αέρα. Οι τρεις windsurfers με τους μεγαλύτερους χρόνους θα ανέβουν στο βάθρο και θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

-Το Red Bull Air Time είναι ένας  αγώνας δεξιοτεχνίας με Windsurf. Ο  κάθε αθλητής που θα συμμετάσχει  καλείται να πραγματοποιήσει  το μεγαλύτερο σε διάρκεια  προσθαλασσωμένο άλμα (αλλιώς, να  παραμείνει στον αέρα όσο το  δυνατόν περισσότερο, ενώ αμέσως  μετά να καταφέρει να μείνει  όρθιος)

-Οι αθλητές θα αγωνιστούν  σε δύο (2) συνολικά sessions, διάρκειας  10 λεπτών το κάθε ένα. Κάθε  αθλητής μπορεί να συμμετέχει  σε ένα session για κάθε heat. Κάθε  αθλητής έχει δυνατότητα να  αγωνιστεί μόνο σε ένα session, δηλαδή να «παραιτηθεί» από  τη συμμετοχή του στο ένα  ή το άλλο heat, εφόσον το δηλώσει  έγκαιρα στη γραμματεία του  αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

-Νικητής του αγώνα θα  είναι ο αθλητής που θα καταφέρει  να προσθαλασσώσει με επιτυχία  το μεγαλύτερο σε διάρκεια  άλμα.

- Ως χρόνος άλματος  ορίζεται η διαφορά του χρόνου  από τη στιγμή που η σανίδα  αφήνει το νερό (σε οποιοδήποτε  ύψος από το επίπεδο της  θάλασσας, πχ βάση κύματος), έως  το σημείο όπου  η σανίδα  ακουμπάει πάλι στο νερό (σε  οποιοδήποτε ύψος από το επίπεδο  της θάλασσας, πχ στην κορυφή  κύματος)

-  Το μεγαλύτερο σε  διάρκεια επιτυχώς προσθαλασσωμένο  άλμα του κάθε αθλητή από  τα δύο heats θα αποτελεί και  την τελική του βαθμολόγησή  του σε χρονική κλίμακα. (πχ. 3’’  και 75 δέκατα)

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

-Ο αριθμός των συμμετεχόντων  δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30.

-Ο αγώνας είναι semi –  invitational, δηλαδή θα υπάρχουν ανοικτές  θέσεις συμμετοχής για wildcards οι  οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή  επιτόπου.

-Η δήλωση συμμετοχής  θα υποβάλλεται στη γραμματεία  που θα λειτουργεί στο χώρο  του Nissakia Surf Club, αυστηρά από τις  08:15 έως τις 09:00 την ημέρα του  αγώνα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΑΘΛΑ

- Ένα βραβείο “Airtime”: prize money 1000 euro & δώρα από τις εταιρίες GOYA και MFC

-Ένα βραβείο “Best Wipeout”:  δώρα από τις εταιρίες GOYA και  MFC