PWA Pozo World Cup 2013

PWA Pozo World Cup 2013

Ιούλιος 17, 2013 - 09:54

Η τελευταία ημέρα του PWA Gran Canaria Wind & Waves Festival στο Pozo έφερε αυτό που όλοι περίμεναν.
Ο αέρας και το κύμα έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς το πρωί. ο Philip Köster, το φαβορί του event,
ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο νερό, με 5,0μ2 πανί και 87 λίτρα σανίδα.Ο συνδιασμός αυτός ήταν αρκετός
για να προσγειώσει πολλές και εντυπωσιακές φιγούρες, όπως double Forwards, Backside 360s και Backloops.

Αργότερα οι συνθήκες έγιναν πιο ευνοϊκές και τα κύματα μεγάλωσαν. Έτσι κι άλλοι αθλητές μπήκαν στο νερό, όπως οι: Ben Proffitt, Boujmaa Guilloul, Flo Jung, Eleazar Alonso, Karin Jaggi, Victor Fernandez, Thomas Traversa, Gollito Estredo, Justyna Sniady, Jonas Ceballos, Peter Volwater, Markus Rydberg, Christofer Friijs και αρκετοί άλλοι. Ενώ όλοι πίστευαν πως θα δινόταν τελικά το πράσινο φως για να ξεκινήσει ο αγώνας με τα Trials ανδρών, η ομάδα του PWA αποφάσισαν να περιμένουν και να αποφασίσουν αργότερα, αν θα τρέξουν τα trial heats, το single elimination των γυναικών ή ένα super session.

Γύρω στο μεσημέρι, η παλίρροια ήρθε και ο αέρας και το κύμα έπεσαν πάλι. Ώρα 13.30 και το PWA ανακοινώνει πως τα single eliminations αναβάλονται και ένα super session θα ξεκινήσει στις 14.15. Κάποιοι αθλητές απογοητεύτηκαν και κάποιοι άλλοι δήλωσαν έτοιμοι για τον αγώνα.

ΤΟ SUPER SESSION ξεκίνησε κανονικά και έγιναν 4 προκριματικά heats για τους άνδρες, όπου οι 2 από τους 8 κάθε group περνούσαν στο επόμενο heat.  Μετά ακολούθησε ένα heat με τις 8 γυναίκες που είχαν λάβει μέρος. Ο Ricardo Campello, Philip Köster, Victor Fernandez, Eleazar Alonso, Alessio Stillrich, Marcilio Browne, Jules Denel και ο Gollito Estredo ήταν οι αθλητές που κατάφεραν να φτάσουνε μέχρι τον τελικό του super session. Ο Gollito προσγείωσε ψηλά Shaka και ένα εκπληκτικό Air Chachoo. 

Ο Campelo προσγείωσε ένα πλαναριστό Front Loop, ένα Double Forward και ένα ψηλό Tweaked Pushloop. Ο Marcilio Browne μάζεψε πολλούς βαθμούς από ένα ψηλό Double Forward. Ο πιτσιρικάς Alessio, εκτέλεσε ένα πολύ καλό One footed Backloop και ο Eleazar Alonso ένα Tabletop Forward. Ο Philip Köster προσγείωσε τα σηνυθισμένα του διπλά Forwards, πολλές παραλλαγές του Backloop, μέσα στις οποίες και ένα No Handed Backloop.

 

Αποτελέσματα Super Session Ανδρών

1. Philip Köster (Starboard/Neilpryde)
2. Victor Fernandez (Fanatic/North)
3. Ricardo Campello (JP/Neilpryde)
4. Marcilio Browne (Quatro/Goya)

"Νιώθω απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε έστω ένα Single Elimination. Πίστευα πως την τελευταία μέρα κάτι θα γινόταν, όμως οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν τελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη μου στο Super Session!", φάνηκε να δηλώνει ο  Γερμανός σχετικά με το PWA Wind / Wave Festival Pozo 2013.

Στις γυναίκες τώρα, είδαμε την Daida Moreno να βελτιώνει τα jumps της σε σχέση με την περασμένη χρονιά, προσγειώνοντας ψηλά Stalled Forwards και Backloops. Η αδερφή της Iballa, η οποία δεν είχε προπονηθεί καλά, εξ'αιτίας της αρρώστιας που την ταλαιπωρούσε για μήνες, προσπάθησε να  απαντήσει με ένα Clew First Backloop, αλλά δεν κατάφερε να το προσγειώσει. Στην συνέχεια όμως είχε ένα επιτυχημένο Tabletop Forward. Η Daida με ένα One Handed Backloop και ένα ψηλό Stalled Forward μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς. Η Karrin Jaggi με ένα Backloop και ένα Forward κατοχύρωσε την 3η θέση.

Αποτελέσματα Super Session Γυναικών

1. Daida Ruano Moreno (Starboard/Severne)
2. Iballa Ruano Moreno (Starboard/Severne)
3. Karin Jaggi (Patrick/Severne)
4. Steffi Wahl (Patrick/Sailloft)

 

Η Daida Ruano Moreno δήλωσε:
"Ήταν μεγάλη ατυχία που δεν μπορέσαμε φέτος να έχουμε κανονικό αποτέλεσμα στο Pozo, όμως είμαι πολύ χαρούμενη που στο τέλος ολοκληρώσαμε το Super Session. Σίγουρα, είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα και την 1η θέση!"

από το windsurfing.gr

vimeo://v/70263826