Πρώτος ο Περικλής Ηλίας στο 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Πρώτος ο Περικλής Ηλίας στο 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Μάιος 18, 2012 - 18:09

Ελληνικός θρίαμβος στο σημερινό 3ο ΕΤΑΠ (από τη Σπάρτη στη Μεθώνη)  του Διεθνούς  Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  με τον Περικλή Ηλία, που ανήκει στην ομάδα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να κατακτά την πρώτη  θέση και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στο βάθρο της τελικής κατάταξης.

Ο Έλληνας ποδηλάτης – της αγωνιστικής ομάδας SP Tableware - κατάφερε να πρωτεύσει σε ένα από τα πιο δύσκολα σκέλη της φετινής διοργάνωσης (συνολικής απόστασης 135 χιλιομέτρων), αφού οι αθλητές έπρεπε να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ταΰγετου για να φτάσουν στον τερματισμό.

«Όλα προς το παρόν πάνε καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά, αφού το ΕΤΑΠ περιελάμβανε τόσο το ανέβασμα όσο και την κάθοδο του Ταΰγετου» τόνισε ο νικητής του 3ου σκέλους του Γύρου Ελλάδας και συμπλήρωσε: «εκτός από τις φυσικές δυσκολίες της διαδρομής είχα να αντιμετωπίσω τον πολύ δυνατό αντίθετο άνεμο, αλλά και τις αλλεπάλληλες αντεπιθέσεις που έκαναν οι αντίπαλοι ποδηλάτες. Στα τελευταία 15 χιλιόμετρα  &nbp;αποφάσισα να κάνω εγώ την αντεπίθεση μου και τελικά δικαιώθηκα. Στην αρχή πήρα 10΄΄διαφορά και σιγά -  σιγά προσπάθησα  να την αυξήσω όπως και έγινε, για να τερματίσω τελικά με 45΄΄διαφορά από τους αντιπάλους μας. Τώρα ξεκουράζομαι και προετοιμάζομαι για την αυριανή μέρα που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ΕΤΑΠ της διοργάνωσης».  

 

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο -  οπότε και ολοκληρώνεται -  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ

Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο.