Πρωτομαγιά με Mountain Bikes στον Πάρνωνα

Πρωτομαγιά με Mountain Bikes στον Πάρνωνα

Μάιος 03, 2011 - 18:08

Την Πρωτομαγιά προτιμήσαμε να την περάσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο... εξερευνώντας τα μονοπάτια του Πάρνωνα με το mountain bike μας. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και βόηθησε τα σχέδια μας.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το ορειβατικό μονοπάτι 33 το οποίο αρχικά μας οδήγησε στο οροπέδιο του Πάρνωνα. Η φύση αυτή την περίοδο βρίσκεται στα καλύτερα της και τα χρώματα πάνω στο οροπέδιο ήταν εκπληκτικά! Στο οροπέδιο υπάρχει και μικρή λίμνη που σχηματίζεται από τα χιόνια που λιώνουν. Στη συνέχεια περνώντας μέσα από το μονοπάτι καταλήξαμε στην Ιερά Μονή Μαλεβής.

Στον δρόμο προς τον Αη Γιάννη... υπήρξε ένα ευχάριστο διάλειμμα από παρέες που έψηναν στην εξοχή (λόγω Πρωτομαγιάς), που μας καλούσαν να σταματήσουμε για να ...πάρουμε λίγη ενέργεια! 

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τους καταρράκτες της Λεπίδας που βρίσκονται κοντά στον Αη Γιάννη και μετά επιστρέψαμε στο χωριό.

Μετά από μικρή στάση στον Αη Γιάννη μπήκαμε πάλι μέσα από τους λόφους με κατεύθυνση προς τον Άγιο Ανδρέα. Τα μονοπάτια μέχρι τον Άγιο Ανδρέα ήταν δύσκολα και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πτώσεις από λάσπες και πέτρες. Το μέγιστο που έγραψε το κοντέρ μας ήταν 49,5 χλμ/ώρα στο σημείο αυτό. Τέλος μετά από 8 ώρες και σχεδόν 60χλμ ποδηλασίας μέσα από βουνά και λόφους καταλήξαμε στο Άστρος Κυνουρίας. 

Η διαδρομή όπως θα δείτε και από τις εικόνες είναι καταπληκτική και σίγουρα θα την επαναλάβουμε.

Γ.Σ.

ΥΣ. Περισσότερα φωτογραφικό υλικό θα βρείτε και στο freeride.gr

ΥΣ2. Ευχαριστούμε το Γιώργο Μ. για το βίντεο από τον καταρράκτη την Λεπίδας

youtube://v/EzHi2FsAQS0