Tο πρώτο ελληνικό ξύλινο ποδήλατο

Tο πρώτο ελληνικό ξύλινο ποδήλατο

Μάιος 17, 2013 - 20:23

Το πρώτο χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από δύο αδέρφια, Θεσσαλονικιούς, επιπλοποιοί στο επάγγελμα, τους Αργύρη και Γιώργο Λεκοβίτση… με πολύ αγάπη και μεράκι. Μπορεί να είναι ένα κομψοτέχνημα αλλά δεν είναι για το σαλόνι…είναι φτιαγμένο για να καταπίνει χιλιόμετρα σε πίστες και δρόμους.

Αποτελείται από 3 διαφορετικά είδη ξύλου, μαόνι, καρυδιά και μέλιο (φράξο ή δεσποτάκι) και είναι στιβαρό και γερό.

Στην αρχαιότητα οι πρόγονοι μας κατασκεύαζαν από ξύλο μελιάς ασπίδα, δόρυ και ρόπαλο.

Εσωτερικά ο σκελετός είναι κούφιος, έτσι ώστε να αντέχει οποιοδήποτε βάρος.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η οδική του συμπεριφορά, διότι απορροφά όλους τους κραδασμούς του οδοστρώματος.

Είναι γερό κι αξιόπιστο όπως ένα ποδήλατο αλουμινίου, ταυτόχρονα ελαφρύ κι ανθεκτικό σε οποιαδήποτε κακουχία και είναι παντός καιρού και για όσους βιαστούν…η απάντηση είναι όχι δεν το τρώει το σαράκι!!!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένα ποδήλατο φτιαγμένο με πολύ αγάπη για το άθλημα από τους δύο Θεσσαλονικιούς επιπλοποιούς, άλλωστε ο άνθρωπος αγαπάει το ποδήλατο από τότε που υπάρχει…

Το πρώτο χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο τεστάρισαν αθλητές της ομάδας ποδηλασίας του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα καλύψουν αρκετά χιλιόμετρα στο μέλλον με αυτό, υπό το βλέμμα των προπονητών τους Αλέξανδρου Ηλιάδη και Στέλιου Μαλούση.

Το πρωτοποριακό ποδήλατο βγαίνει προς το παρόν σε τύπου πίστας αλλά στο μέλλον θα βγει σε mountain και δρόμου.

Περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες, τηλεφωνικά από τους ίδιους τους κατασκευαστές, Αργύρη και Γιώργο Λεκοβίτση στο 2310 798 391 (Βιομηχανική περιοχή Σίνδου) κι αν θέλετε να το δείτε από κοντά και να κάνετε πετάλι, στο κατάστημα CyCle, Μ. Μπότσαρη 1 στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: news247.gr