Πρεμιέρα για το Ράλι Σουηδίας

Πρεμιέρα για το Ράλι Σουηδίας

Φεβρουάριος 05, 2014 - 12:21

Αγώνας σε χιονισμένες διαδρομές

Ο δεύτερος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλι, ξεκινά σήμερα Τετάρτη με την υπερειδική διαδρομή στο θρυλικό στάδιο Κάρλσταντ.

Ο αγώνας που θα γίνει εξ ολοκλήρου πάνω σε χιονισμένες διαδρομές, θα τερματίσει και πάλι στο ίδιο στάδιο το Σάββατο απόγευμα, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί 24 ειδικές διαδρομές, μήκους 323,54 χιλιομέτρων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει 44 πληρώματα, ανάμεσα στα οποία όλοι οι φετινοί διεκδικητές του τίτλου, αλλά και ο Έλληνας Ζουρντάν Σερδερίδης, που αγωνίζεται στην κατηγορία WRC2.

Φαβορί για τη νίκη ένα γαλλικό πλήρωμα με γερμανικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για τους Οζιέ – Ιγκράσια με VW Polo R, που είχαν κερδίσει και τον περσινό αγώνα, μετά από σκληρή μάχη που είχαν με τους ομοεθνείς τους Λεμπ – Ελενά, οι οποίοι όμως φέτος δεν συμμετέχουν. Ο Οζιέ κέρδισε και το φετινό Μόντε Κάρλο, ενώ το δυναμικό του συνδυασμού σε συνδυασμό με την «αδυναμία» των βασικών αντιπάλων, κάνει εκ πρώτης όψεως το στοίχημα επάνω του, μονόδρομο.

Βέβαια το χιονισμένο τερέν κρύβει εκπλήξεις οι οποίες συνήθως φέρουν σκανδιναβικά ονόματα, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά από τον ομόσταυλό του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, το Νορβηγό Όστμπεργκ (Citroen DS3), ή το Φινλανδό Χάνινεν (Hyundai I 20).

Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα του ΠΠΡ, θα διεξαχθεί και το ιστορικό Ράλι Σουηδίας, εκεί όπου ο 40χρονος Νορβηγός Πήτερ Σόλμπεργκ, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 θα προσπαθήσει με ένα Ford Escort, να κερδίσει τον πολυνίκη του Σουηδικού Ράλι, 68χρονο Σουηδό Στινγκ Μπλόμκβιστ, πρωταθλητή του 1984, με το Audi Quattro που είχε κερδίσει τον αγώνα πριν 30 χρόνια.

Για όσους πιστούς, λεπτομέρειες για την εξέλιξη του σουηδικού ράλι ειδική με ειδική στο www.wrc.com.

από το newsbeast.gr