Πνίγηκε στην προσπάθειά του να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ!

Πνίγηκε στην προσπάθειά του να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ!

Νοέμβριος 19, 2013 - 12:09

O παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης έχασε τη ζωή του χθες στις Μπαχάμες

Πέρυσι ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα κατάδυσης στην Μεσσηνία

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 32χρονος Νίκολας Μέβολι, στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση. Ο Μέβολι συμμετείχε σε καταδυτικό αγώνα στις Μπαχάμες και στόχος του ήταν να φτάσει τα 72 μέτρα με μια ανάσα και χωρίς τη βοήθεια πτερυγίων.

Ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο περίφημο Blue Hole Dean, όπου βρίσκεται και η βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου στο θαλασσινό νερό, βάθους 202 μέτρων.

Φτάνοντας στην επιφάνεια, έκανε νόημα πως όλα πήγαν καλά, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έχασε τις αισθήσεις του, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές. Οι γιατροί που τον εξέτασαν, δήλωσαν πως παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάδυσή του. Οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.

Κατά την ελεύθερη κατάδυση, οι δύτες βουτούν και επιστρέφουν πάλι στην επιφάνεια με μία μόνο ανάσα, αποφεύγοντας τους εξοπλισμούς, όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου.

Μάλιστα, τον προηγούμενο Μάιο ο Μέβολι είχε γίνει ο πρώτος Αμερικανός που κατάφερε με μια ανάσα και χωρίς υποβοήθηση να φτάσει στα 100 μέτρα σε χρόνο 3:45. Η τελευταία του βουτιά διήρκεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Την περασμένη Παρασκευή είχε προσπαθήσει να φτάσει τα 96 μέτρα. Παρόλα αυτά, φτάνοντας στα 80, αντιμετώπισε προβλήματα και αναδύθηκε με αιμόπτυση, κάτι όμως που δεν τον αποθάρρυνε και πραγματοποίησε τη μοιραία βουτιά της Κυριακής... 
από το protothema.gr