Το πιο δυνατό Festival Kitesurf/Windsurf του καλοκαιριού πλησιάζει!

Το πιο δυνατό Festival Kitesurf/Windsurf του καλοκαιριού πλησιάζει!

Ιούλιος 10, 2013 - 13:47

Στις 13 & 14 Ιουλίου, ο Όμιλος Αθλητών kitesurf Ραχών (ΟΑΚ), το τέλειο φλατ και ο δυνατός σταθερός θερμικός άνεμος, ετοιμάζονται "μες στην τρελή χαρά" και για 4η συνεχή χρονία, να υποδεχτούν και πάλι όλους τους αθλητές και φίλους του kitesurf και windsurf, αλλά και όλους τους φίλους της παραλίας, του ήλιου και της θάλασσας! Και μόνο η συνάντηση όλων μας σε ένα από τα καλύτερα σποτ αποτελεί λόγο γιορτής! Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε παρέα με πολύ μουσική και πολλά πολλά δώρα!

Στο festival θα διεξαχθούν αγώνες:

- KITESURF FREESTYLE ΑΝΤΡΩΝ
- KITESURF FREΕSTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
- KITESURF COURSE RACE-SLALOM ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
- WINDSURF COURSE RACE-SLALOM ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
xsa.gr
xtreme360.gr
kiteclub.gr
stilida.com
mag24.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Διοργανώνεται και φέτος για τέταρτη συνεχή  χρονιά το festival kite surf & windsurf στον φάρο στην παραλία Ραχών (δήμος Στυλίδας)  από τον Όμιλο Άθλητών kitesurf  Ραχών με επωνυμία "Ο.Α.Κ".

Ευχόμαστε ο αέρας και τις δυο μέρες του festival (Σάββατο 13/7/2013 και Κυριακή 14/7/2013) να είναι ικανοποιητικός  ώστε να δώσουν  την ευκαιρία στους αθλητές να προσφέρουν   ένα εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους του αθλήματος του freestyle kitesurf, επιδεικνύοντας τις ικανότητες τους παρουσιάζοντας άλματα και tricks υψηλού επιπέδου, καθώς και οι αθλητές  του αγωνίσματος corce race-slalom  να κροτήσουν όπως και πέρυσι   αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών μέχρι τελευταία στιγμή. (δηλώσαν πέρυσι παρόντες εντυπωσιασμένοι από την εκδήλωση στον χώρο της γραμματείας  περίπου 500 άτομα).

Οι συμμετοχές πέρυσι ήταν πολλές από όλη την Ελλάδα(Θες/νικη-Λάρισα-Βόλο-Λευκάδα-Άστρος-Εύβοια-Λαμία-Άμφισσα-Αταλάντη-Αθήνα-Πάτρα)περίπου 70 αθλητές και στα 2 αθλήματα και ευελπιστούμε ότι και φέτος, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μιας και η εκδήλωση αρχίζει να γίνεται θεσμός  που αναδεικνύει  την ανάπτυξη θαλάσσιου πνεύματος και  αγάπης προς την θάλασσα.
 
Ο όμιλος έχει ενημερώσει τους αρμοδίους φορείς για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων
ΕΚΑΒ Λαμίας, λιμεναρχείο Στυλίδας και σωστικό μέσο του ομίλου(Ο.Α.Κ) θα βρίσκονται κατά  την διάρκεια των αγώνων στο χώρο διεξαγωγής για οτιδήποτε χρειαστεί.
Ο Ναυτικός  Όμιλος  Ραχών με  πρόεδρο τον κο Φλώρο Ηρακλή  στήριζει με υλικό αλλά και προσωπικό έργο  την οργάνωση του corce race-slalom .

Οργανωτική επιτροπή καθώς και μέλη του ομίλου θα δίνουν οδηγίες για οτιδήποτε απαιτηθεί

Οι κατηγορίες των αγώνων είναι:

1.kite surf free style γυναικών
2.kite surf free style ανδρών
3.kite surf course race-slalom ανδρών-γυναικών
4.wind surf course race-slalom αντρών-γυναικών

To πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:

RACHES FESTIVAL 2013
SUP, Kitesurf and Windsurf
Schedule – Πρόγραμμα 

Saturday 13 July - Σάββατο 13 Ιουλίου

12:00-13:00  Athletes & Visitors Arrival - Προσέλευση αθλητών - επισκεπτών
13:00-13:15  Festival Starting Ceremony - Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ
13:15-15:00  Free Session to all – Ελεύθερη χρήση του νερού από όλους
15:00-16:30 Course Race-slalom 2013 Εκτέλεση  1ης  και 2ης  διαδρομής από συμμετέχοντες με αφετηρία Φάρο Ραχών διανύοντας 1,5 ναυτ. μίλι και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.
*16:30-18:00 Kitesurf Freestyle Competition – Αγώνες Kitesurf -Freestyle (προκριματικοί)
18:00-19:00  Paddle Boarding Demo - Επίδειξη Paddle Boarding
19:00-20:30  Party Music -  Μουσική

Sunday 14  July  - Κυριακή 14 Ιουλίου

11:00-14:00  Free learning for all people(sup-kite,windsurf) .-Δωρεάν εκμάθηση από εκπροσώπους εταιρειών ειδων windsurfing-kitesurf-sup
14:00-15:30 “  Course Race-slalom 2013”: Εκτέλεση  3ης και 4ης διαδρομής από συμμετέχοντες με αφετηρία Φάρο Ραχών διανύοντας 1,5 ναυτ. μίλι και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.
15:30-16:00 Area Preparation for Freestyle Competition – Προετοιμασία για αγώνες Freestyle.
*16:00-17:30 Kitesurf Freestyle Competition – Αγώνες Kitesurf Freestyle(τελικοί)
18:00-18:30 Results Preparation - Προετοιμασία Αποτελεσμάτων
19:00-19:30 Award Ceremony - Απονομή Βραβείων
20:30 End of Festival – Πέρας του Φεστιβάλ

Σημείωση: Οι ώρες εκκίνησης και αποπεράτωσης του προγράμματος είναι αναφορικές  και θα διαφοροποιούνται αναλόγως των  καιρικών συνθηκών  αλλά και κατά πόσο είναι εφικτή η  ολοκλήρωσή τους μέσα στον προσδοκόμενο χρόνο… 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  Course Race-slalom 2013: Εκτέλεση διαδρομής ολυμπιακού τραπέζιου  από συμμετέχοντες με αφετηρία το Φάρο Ραχών διανύοντας 1,5 ναυτ. μίλι ξεκινώντας με όρτσα-πλαγιοδρομίες-δευτερόπριμα και τερματισμό με downwind στο σημείο εκκίνησης .(Φάρο)

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Αναβάτες SUP, Windsurf, Kitesurf (οι διοργανωτές θα καθορίσουν την απαιτούμενη χρονική καθυστέρηση για την αρμονική συνύπαρξη όλων στο νερό)

    Όραμά μας είναι να γεμίσει η θαλάσσια περιοχή των Ραχών με ζωντανά χρώματα από τα πανιά των αετών και των windsurf καταρρίπτοντας κάθε άλλο πανελλήνιο ρεκόρ ταυτόχρονης συμμετοχής, ώστε μέσα από αυτή τη προσπάθεια, να ευαισθητοποιήσουμε και τον τελευταίο Έλληνα που δεν είναι άλλη από τις καθαρές θάλασσες και παραλίες που διαθέτει η χώρα μας, για την διατήρηση της πανέμορφης πολιτισμικής κληρονομιάς μας.

redbull.gr