Πηδούν από γκρεμό και προσγειώνονται... μέσα σε αεροσκάφος (vid)

Πηδούν από γκρεμό και προσγειώνονται... μέσα σε αεροσκάφος (vid)

Νοέμβριος 30, 2017 - 16:33

Μία ασύλληπτη πτήση με wingsuit πραγματοποίησαν ριψοκίνδυνοι νεαροί, όμως η προσγείωσή τους είναι αυτή που προκαλεί δέος και θαυμασμό.

Οι λάτρεις των extreme sports σίγουρα θα γνωρίζουν για τα wingsuits, που αποτελούν μία διαρκώς αναπτυσσόμενη μόδα σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία της πτήσης με ένα αεροδυναμικό κοστούμι, σε υψηλότατες ταχύτητες.

Όσο, όμως, μεγαλώνει το ενδιαφέρον για αυτού του είδους τα extreme sports, τόσο αυξάνεται κι η επιθυμία των χρηστών για εντυπωσιακότερα και θεαματικότερα άλματα.

Σε αυτή τη βάση κινήθηκαν κι οι νεαροί Γάλλοι wingsuiters στο παρακάτω βίντεο, καθώς αφού δεν τους αρκούσε μία απλή πτήση ανάμεσα από χαράδρες και τεράστια βράχια, αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάτι με λίγο πιο αυξημένο επίπεδο συσκολίας.

Αντί απλώς να προσγειωθούν στο έδαφος χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους, εκείνοι επέλεξαν να προσγειωθούν στο αεροσκάφος που τους συνόδευε κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς και δύσκολους χειρισμούς τόσο για τους νεαρούς wingsuiters όσο και για τον χειριστή του αεροσκάφους, καθώς ακόμα και μία μικρή λάθος μανούβρα, μπορεί να αποβεί ολέθρια για τους ριψοκίνδυνους άντρες.

Mετά από 100 και πλέον αποτυχημένες προσπάθειες, οι δύο Γάλλοι λάτρεις της αδρεναλίνης και του κινδύνου, κατάφεραν να πετύχουν τον -ομολογουμένως- δύσκολο άθλο τους, ενώ αφιέρωσαν την επιτυχημένη προσπάθειά τους σε ένα νεκρό φίλο τους, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μίας αντίστοιχης πτήσης.

Από το gazzetta.gr