Πέθανε ο σταρ του BMX Dave Mirra

Πέθανε ο σταρ του BMX Dave Mirra

Φεβρουάριος 06, 2016 - 15:32

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία των extreme sports φέρεται να έβαλε τέρμα στη ζωή του σε ηλικία 41 ετών

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα στο αυτοκίνητο του ένας από τους κορυφαίους αθλητές των extreme sports στον κόσμο και ο απόλυτος σταρ του BMX, Dave Mirra. Την είδηση επιβεβαίωσαν οι αρχές του Greenville της Βόρειας Καρολίνα στις ΗΠΑ, που εντόπισαν τη σωρό του έπειτα από κλήση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο θάνατός του φέρεται να προήλθε από αυτοτραυματισμό με πυροβόλο όπλο. Στη διάρκεια της καριέρας του ο Mirra κατάφερε να κερδίσει 14 χρυσά μετάλλια στα περίφημα «X Games» παρά το γεγονός πως η καριέρα παραλίγο να τερματιστεί το 1993, όταν χτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό.

Ο Mirra κατάφερε να ανακάμψει και να κατακτήσει 24 μετάλλια σε ένα απίστευτο σερί που διήρκεσε από το 1995 έως το 2008. Εκτός από το BMX, ασχολήθηκε με αγώνες αυτοκινήτου, ενώ συμμετείχε σε απαιτητικούς αγώνες αντοχής όπως το «Ironman» και διάφορα τρίαθλα.

Ο 41χρονος Mirra ήταν παντρεμένος και είδε δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια ήταν παρουσιαστής του show του MTV, «Real World/Road Rules Challenge»