Περπάτησε σε σκοινί σε ύψος 914 μέτρων χωρίς προστατευτικά!

Περπάτησε σε σκοινί σε ύψος 914 μέτρων χωρίς προστατευτικά!

Δεκέμβριος 02, 2011 - 11:19

Ρισκάρει πάντα, όμως πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι, τώρα το παράκανε. Ο λόγος για τον πολύ τολμηρό 23χρονο Mich Kemeter,  ισορροπιστή με μεγάλη φήμη χάρη στα κατορθώματά του, ο οποίος, περιμένοντας και τους τελευταίους τουρίστες να φύγουν για να μη δουν πιθανή πτώση του, περπάτησε χωρίς την οποιαδήποτε προστασία, πάνω από χαράδρα 914 μέτρων, στο εθνικό πάρκο Yosemite, στην Καλιφόρνια και….τα κατάφερε.

 

Ο νεαρός Αυστριακός τραβάει τα πράγματα στα άκρα και αυτή ήταν μία από τις φορές που έπαιξε δυναμική παρτίδα με το θάνατο, μια και διέσχισε, ισορροπώντας ξυπόλητος επάνω σε σκοινί, απόσταση 25 μέτρων από τη μια άκρη που υψώνεται επάνω από τη χαράδρα, στην άλλη.

Η… «τακτική» αυτή των ισορροπιστών της «συνομοταξίας»  του Kemeter είναι συνήθης και ακολουθείται σε επικίνδυνες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Για να φτάσει να κάνει την τελική του προσπάθεια, ο Αυστριακός ισορροπιστής κάλυψε την απόσταση τρεις φορές, με προστατευτικό σκοινί προτού αποφασίσει να το επαναλάβει χωρίς αυτό.

Παρόλα αυτά, το κατόρθωμά του δεν ήταν το πρώτο του είδους ή το καλύτερο. Ο εκπρόσωπος του πάρκου, Kari Cobb δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News, ότι το έχουν ήδη κάνει άλλοι πριν από τον Kemeter και είναι κάτι για το οποίο οι αθλητές-ισορροπιστές δεν χρειάζονται άδεια από την αμερικανική πολιτεία ή το ίδιο το πάρκο. 

Πηγή: protothema.gr

youtube://v/0BGAxpzaiq4