Πάσχα με δραστηριότητες στα Μετέωρα

Πάσχα με δραστηριότητες στα Μετέωρα

Απρίλιος 04, 2014 - 09:52

Ακολουθήστε τα βήματα των στελεχών της Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας στον περιπετειώδη Πηνειό και στα επιβλητικά Μετέωρα και ζήστε μέσα από δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον, όμορφες στιγμές και εικόνες αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα. 

Ενδεικτικό Αναλυτικό Πρόγραμμα
  
Παρασκευή 18/04/2014
Άφιξη στη περιοχή και τακτοποίηση στους ξενώνες που έχουμε κρατήσει για εσάς. 
  
Σάββατο 19/04/2014:  
Rafting στα Μετέωρα – Ίωνας 
Στο επιβλητικό περιβάλλον των Μετεώρων, στη σκιά των βράχων, ρέει  ο ποταμός  Ίωνας (τμήμα του Πηνειού). Ελάτε μαζί μας να σας γνωρίσουμε την δραστηριότητα του rafting μέσα σε ένα μοναδικό, φυσικό τοπίο. Ζήστε ευχάριστες εμπειρίες διασχίζοντας απόσταση 8km περίπου δίπλα στο παραποτάμιο πλατανόδασος με θέα τους βράχους των Μετεώρων. Ιδανικό ποτάμι για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους rafters με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού. Σας περιμένουμε στη καινούρια βάση rafting της Trekking Hellas 2km έξω από την Καλαμπάκα. 
  
Κυριακή19/04/2014
Κυριακή του Πάσχα. Ημέρα ελεύθερη για περιήγηση στην περιοχή. 
  
Δευτέρα 20/04/2014
Μετέωρα Trekking Tour 
Η ιδανική δραστηριότητα για να θαυμάσετε όλη την φυσική και ιστορική ομορφιά των Μετεώρων. Μία εύκολη αλλά εντυπωσιακή διαδρομή ιδανική για όλη την οικογένεια. 
Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία Καστρακίου και μετά από λίγο μπαίνουμε στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων. Περνάμε κάτω από την ερειπωμένη μονή Παντοκράτορος, στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη. Η διαδρομή μας βάζει στην καρδιά του καταπράσινου δάσους και φτάνει στο εγκαταλελειμμένο και αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής όπως και στο άγαλμα του αγωνιστή της επανάστασης  Παπαθύμιου Βλαχάβα. Από εκεί, το μονοπάτι μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων έως ότου φτάσουμε τα εντυπωσιακά μοναστήρια “Μεγάλο Μετέωρο” και “Βαρλαάμ”. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε έως το Καστράκι περνώντας από την σπηλιά του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά όπου κάθε χρόνο αναρριχητές σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους. 
  
Προτάσεις της Trekking Hellas: 

  • Επίσκεψη στο σπήλαιο Θεόπετρας  που κατοικήθηκε την Μέση Παλαιολιθική εποχή
  • Εκδρομή στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων στα χωριά Ελάτη και Περτούλι.
  • Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων-Βαρούσι-Τζαμί-Ενετικό κάστρο-Ασκληπιείο-Ληθαίος ποταμός. 

Τιμή/άτομο 
  
Ενήλικες

  • Με διαμονή στο Ξενοδοχείο Rex στην Καλαμπάκα – 115€
  • Με διαμονή στο Ξενοδοχείο Dοupiani House στο Καστράκι – 145€

Παιδιά έως 12 ετών

  • Με διαμονή στο Ξενοδοχείο Rex στην Καλαμπάκα –85€
  • Με διαμονή στο Ξενοδοχείο Doupiani House στο Καστράκι-105€

 

Περισσότερα στο trekking.gr