Παρουσίαση του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού (vid)

Παρουσίαση του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού (vid)

Απρίλιος 18, 2016 - 11:20

Οι προσπάθειες εντείνονται σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να εμπλουτιστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς αναζήτησης εντάσσεται και η δημιουργία του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό.

Η Νότια Κυνουρία, η οποία έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προχωρεί με γοργούς και σταθερούς ρυθμούς τη διαδικασία δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό το οποίο σε συνδυασμό με το αναρριχητικό πάρκο στο Λεωνίδιο θα απογειώσουν  τον τουρισμό, αυξάνοντας τις αφήξεις και επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, που είναι και το ζητούμενο.

Η κυρία Εύη Τατούλη, νομικός, και μέλος της Πρωτοβουλίας δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου, έχει αναφερθεί στον καταδυτικό τουρισμό, ο οποίος μπορεί να γεννηθεί στη Νότια Κυνουρία και να την εντάξει στον χάρτη των δυναμικών αναπτυξιακών της χώρας.

Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τους προηγούμενες μήνες, προκειμένου να ευοδωθεί ο σκοπός, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Φίλιππος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΒΙΟ ΑΕ, έχει εκφράσει την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο θα είναι μια πνοή ανάπτυξης για την περιοχή.

Οι καταδύσεις είναι μια δραστηριότητα η οποία εξασκείται μεν στις ελληνικές θάλασσες, έχει όμως περιθώρια τεράστιας ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη και για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και για τη στήριξη των θαλάσσιων βιοτόπων, οι οποίοι μαστίζονται από την υπεραλίευση.

Οι διαδικασίες φαίνεται να προχωρούν. Δείτε την παρουσίαση του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού από την εταιρεία ΑΜΒΙΟ ΑΕ, το οποίο είναι από την σελίδα του leonidion.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΤΥΡΟΣ