Παράτολμος δύτης φωτογραφίζει λευκούς καρχαρίες (photos)

Παράτολμος δύτης φωτογραφίζει λευκούς καρχαρίες (photos)

Απρίλιος 22, 2014 - 18:13

Ένας παράτολμος δύτης, ο Daniel Botelho, απολαμβάνει το κολύμπι με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, χωρίς την ασφάλεια ενός προστατευτικού κλουβιού που θεωρείται απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ίδιος δηλώνει πως η φήμη ότι οι καρχαρίες είναι επικίνδυνοι, είναι μια Χολιγουντιανή υπερβολή...

«Η ταινία Jaws (Τα σαγόνια του καρχαρία) δημιούργησε μια υπερβολή, η οποία οδήγησε στο να παρεξηγηθούν οι καρχαρίες... Σίγουρα πρόκειται για αρπακτικά, τα οποία επιτίθενται ως επί τον πλείστον με την τακτική της ενέδρας, όμως δεν είναι δολοφόνοι ανθρώπων. Έχω βρεθεί στο νερό 24 ώρες κάνοντας κατάδυση χωρίς κλουβί και κανένας καρχαρίας δεν ήρθε προς το μέρος που βλέποντας με ως σνακ».

«Μέσω των φωτογραφιών μου ήθελα να δείξω στους ανθρώπους πως είναι εφικτό να κολυμπάς με ασφάλεια μαζί με μεγάλους λευκούς καρχαρίες», καταλήγει.

Αυτό που ισχυρίζεται βέβαια ο Daniel Botelho είναι σαν να βλέπει κανείς ένα βίντεο ελεύθερης αναρρίχησης, και να θεωρεί πως αυτό σημαίνει ότι η αναρρίχηση χωρίς σχοινί δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο.

Όπως και να 'χει, οι εικόνες είναι εκπληκτικές...