Πανελλήνιος Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς οργανώνεται στο Σανταμέρι Αχαΐας

Πανελλήνιος Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς οργανώνεται στο Σανταμέρι Αχαΐας

Σεπτέμβριος 02, 2016 - 14:59
Date: 
04/09/2016

Ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων με την υποστήριξη της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 και με ώρα έναρξης στις 13:00 συνδιοργανώνουν τριήμερο σκέλος της Ελληνικής Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο υπέροχο όρος Σκόλλις με αφετηρία την πίστα απογείωσης που βρίσκεται πάνω από το χωριό Σανταμέρι ή Σαντομέρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετοχών οι αγώνες φέτος θα διεξαχθούν τρεις ημέρες και οι αθλητές από όλη την Ελλάδα  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς και του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, θα φιλοξενηθούν στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με κέντρο των αγώνων το χωριό Σαντομέρι.

Η αθλητική αυτή συνάντηση αποσκοπεί στην προαγωγή του αγωνιστικού πνεύματος μεταξύ των αθλητών του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από όλη την Ελλάδα ή και το εξωτερικό και την πραγματοποίηση αγωνιστικών πτήσεων με ασφάλεια, μέσα στα πλαίσια ισχυόντων κανονισμών.

To Σανταμέρι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες περιοχές πτήσεων της Αχαΐας, με πολλές δυνατότητες ανεμοπορίας μεγάλων αποστάσεων, που φιλοξενεί την Αχαϊκή και πανελλήνια αεραθλητική δραστηριότητα για σειρά ετών!

Η περιοχή αυτή έχει γίνει πολυσέλιδο άρθρο σε περιοδικά παγκόσμιας προβολής που ασχολούνται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς καθώς επίσης και στο παρελθόν Αυστριακοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Ιταλοί, Βραζιλιάνοι και πολλοί άλλοι έχουν έρθει στο Δήμο μας με σκοπό να πετάξουν στο Σανταμέρι και όχι μόνο, αλλά να συνδυάσουν το αλεξίπτωτο πλαγιάς με το μπάνιο στις όμορφες παραλίες του Δήμου μας κατά την παραμονή τους εδώ.

Οι Αθλητές θα απογειωθούν από την πίστα απογειώσεων πάνω από το γραφικό Σανταμέρι και θα πραγματοποιήσουν αγωνιστικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην ευρύτερη περιοχή, προς  τον Άγιο Νικόλαο του Σπάτα, την Μονή Μαρίτσας, το φράγμα του Πηνειού, το Καλέντζι, το Αλεποχώρι, τον Σκιαδά, το Πανόπουλο, το δάσος της Φολόης και αν ο καιρός το επιτρέψει, και ως και την Αρχαία Ολυμπία!

Σημαντική  είναι η συμμετοχή και η βοήθεια που προσφέρουν για την διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνα, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Απανταχού Σαντομεριτών «Όρος Σκόλλις» και της Τοπικής Κοινότητας Σαντομερίου, οι οποίοι έχουν άρτια συνεργασία με τον Οργανισμό Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων.

Τέλος, οι αθλητές  και οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο Πορτών.

Πηγή: thebest.gr