Πανελλήνιο ΜΧ Πτολεμαΐδα - Η μεγάλη ανατροπή

Πανελλήνιο ΜΧ Πτολεμαΐδα - Η μεγάλη ανατροπή

Σεπτέμβριος 23, 2014 - 17:49

Ο Δημήτρης Κοντολέτας πέτυχε την πρώτη θέση στον αγώνα motocross στην πίστα της Πτολεμαΐδας.

Με σκληρή δουλειά και συστηματική προσπάθεια, ο Δημήτρης Κοντολέτας φτάνει στην θεαματική πίστα της ΔΕΗ στην κοινότητα Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Εορδαίας για να επιτύχει επιτέλους αυτό για το οποίο παλεύει στους πέντε προηγούμενους αγώνες. Έχοντας δείξει τα πρώτα δείγματα από τον προηγούμενο αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, στον Πύργο Ηλείας, ο Κοντολέτας αποδεικνύει στην Πτολεμαΐδα πως διανύει την πλέον φορμαρισμένη περίοδο της καριέρας του και μετά από σκληρή μάχη με τον ηγέτη της ΜΧ1, Παναγιώτη Κουζή, κρατά και στα δύο σκέλη την πρωτοπορία και φεύγει με δύο νίκες.

Μείνετε συντονισμένοι για το video του αγώνα!

Σε μία από τις καλύτερες πίστες του πανελλήνιου motocross, με εντυπωσιακά άλματα και τεράστια μπερμ με μαλακό αμμόχωμα, ο έκτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος έμελλε να είναι και ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς. Με την τοπική λέσχη ΑΜΟΕ να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ζήσαμε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αγωνιστική δράση, ιδρώτα και χαρά για τους νικητές. Η μεγαλύτερη ανατροπή του αγώνα έλαβε χώρα στηνκατηγορία ΜΧ1. Κι ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και κυρίαρχος των περισσότερων σκελών της χρονιάς, Παναγιώτης Κουζής, έφτανε στην Πτολεμαΐδα με σκοπό ακόμη και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, που θα πετύχαινε με μία διπλή νίκη, φάνηκε να μην υπολόγιζε στην καλύτερη φετινή επίδοση του μεγάλου αντιπάλου του, Δημήτρη Κοντολέτα.

Φεύγοντας μπροστά στο πρώτο σκέλος, ο Δημήτρης Κοντολέτας έβαλε κάτω το κεφάλι και με σταθερό γυρολόγιο έδειξε πως θα ήταν δύσκολο για κάποιον να τον προσπεράσει. Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Κουζής έπρεπε να παλέψει για μερικούς γύρους με άλλους αναβάτες, αποτέλεσμα μίας μέτριας εκκίνησης. Όταν πλέον ο Κουζή βρέθηκε μία ανάσα πίσω από τον Κοντολέτα στην δεύτερη θέση, ο αναβάτης από την Ηλεία (Κοντολέτας) έδειξε τεράστια ωριμότητα και κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας του τερματισμού. Τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναγιώτη Κουζή στο δεύτερο σκέλος, καθώς ο ψιλόλιγνος αναβάτης της Honda είχε μία πτώση λίγο μετά την εκκίνηση, και κατόπιν ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει τον Κοντολέτα που είχε πάλι φύγει μπροστά.

Όταν επιτέλους έφτασε κοντά του, έδειξε αρκετά κουρασμένος και περιορίστηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το νικητή και του δεύτερου σκέλους, Δημήτρη Κοντολέτα και τον πολύ καλό Δημήτρη Βαγγελάκο. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των δύο σκελών έφεραν τονΚοντολέτα στην πρώτη θέση, τον Βαγγελάκο στην δεύτερη και τον Κουζή στην τρίτη. Σίγουρα πρόκειται για την σπουδαιότερη ανατροπή της χρονιάς, η οποία κάνει τα πράγματα ενδιαφέρονται για την συνέχεια του πρωταθλήματος, με όλους τους φαν του αθλήματος να περιμένουν με αγωνία τον επόμενο αγώνα στην Καρδίτσα.

Την ίδια στιγμή, οι μάχες της ΜΧ2 έδωσαν κι αυτές την έξτρα νότα δράσης στους θεατές γύρω από την πίστα της Πτολεμαΐδας. Κι ενώ τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρη επικράτηση του Γιάννη Τουρατζίδη σε μία από τις αγαπημένες του πίστες, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για το νεαρό αναβάτη της Yamaha. Με τις διαφορές ανάμεσα στο τρενάκι των Τουρατζίδη, Αρβανίτη και Κρητικού να είναι μικρές, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο σκέλος, την εκκίνηση πήρε ο Γιώργος Αρβανίτης που άμεσα προσπάθησε να κάνει διαφορά. Γρήγορα όμως βρέθηκαν να τον ακολουθούν οι Μανώλης Κρητικός καιΓιάννης Τουρατζίδης, με τον τελευταίο να κυνηγά περισσότερο τη νίκη και να την κατακτά.

Τα πράγματα ήταν λίγο πιο ξεκάθαρα για τον Γιάννη Τουρατζίδη στο δεύτερο σκέλος. Ο Τουρατζίδης ξεχώρισε γρήγορα από τις μάχες και πήρε άλλη μία νίκη. Την ίδια στιγμή, οΠαναγιώτης Παπίλας περνούσε τον Γιώργο Αρβανίτη για την δεύτερη θέση, με τοΜανώλη Κρητικό να φτάνει μόλις μέχρι την τέταρτη θέση. Μετά και την ολοκλήρωση του αγώνα της Πτολεμαΐδας, ο Γιάννης Τουρατζίδης προηγείται με 46 βαθμούς από τον δεύτερο Μανώλη Κρητικό, με τον τίτλο ακόμη όμως να μην έχει μαθηματικά εξασφαλιστεί. Ξανά στην σέλα της αγαπημένης του δίχρονης μοτοσυκλέτας, ο πολύπειρος Στάμος Λυρίου κατέκτησε τη νίκη και στα δύο σκέλη της κατηγορίας Open. Παράλληλα, ο αγώνας της Πτολεμαΐδας ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος της κατηγορίας των Quad, με τον Γιώργο Καπέλη, μαζί με δύο ακόμη νίκες, να στέφεται πρωταθλητής της κατηγορίας για το 2014.

Μετά από αυτό τον εντυπωσιακό αγώνα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 18και 19 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα.

από το redbull.gr