Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται στην Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται στην Ελλάδα

Μάιος 16, 2016 - 18:27
Date: 
20/06/2016

Για τρεις ημέρες τα Γρεβενά θα φιλοξενήσουν τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου.

Μετά το Μαρόκο και την Πορτογαλία είναι η σειρά της Ελλάδας να φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Το τριήμερο 20-22 Μαΐου περισσότεροι από 60 κορυφαίοι αναβάτες αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα μέσα και γύρω από την πόλη των Γρεβενών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη Super ειδική της Παρασκευής (18:00) που θα βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη. Tο Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστεί με τρεις ειδικές σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, συνθέτοντας έναν αγώνα προσβάσιμο και εύκολο στην παρακολούθησή του. Φυσικά οι λάτρεις του βουνού θα μπορούν να απολαύσουν περάσματα της απλής διαδρομής σε ειδυλλιακά τοπία όπως ο Βενέτικος ποταμός και ιστορικά γεφύρια της περιοχής.

Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη για την επικράτηση στη γενική κατάταξη (ανεξαρτήτως δηλαδή κατηγορίας) η οποία φέτος ξαναέγινε επίσημη και ονομάστηκε EnduroGP. Ήδη στους δύο προηγούμενους αγώνες (τέσσερις αγωνιστικές ημέρες) είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές, με τον Αυστραλό Matthew Phillips (Sherco) να προηγείται στη σχετική βαθμολογία και να ακολουθείται με μικρή διαφορά από τους Mathias Bellino (Husqvarna) και Steve Holcombe (Beta) που ισοβαθμούν μεταξύ τους. Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον αναμένεται να κλέψουν ο Γιάννης Τρίγκας (Beta) και ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) ενώ αισθητή θα είναι η απουσία του Δημήτρη Βαγγελάκου που αναρρώνει από πρόσφατο τραυματισμό.

Μαζί με τον αγώνα του Παγκοσμίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, στην ίδια διαδρομή και αγώνας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις συμμετοχές και φυσικά το θέαμα και τον ανταγωνισμό και που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές ελληνικές συμμετοχές.