Παγκόσμια λάμψη και ρεκόρ στο Authentic Big Blue

Παγκόσμια λάμψη και ρεκόρ στο Authentic Big Blue

Σεπτέμβριος 22, 2017 - 13:59

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται στην Αμοργό το πρώτο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κορυφαίοι Έλληνες δύτες καταδύονται με μία ανάσα στα νερά της Αγίας Άννας, κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, εκεί που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας-σταθμός για την ελεύθερη κατάδυση, «Απέραντο Γαλάζιο».

Οι μεγάλες επιδόσεις και τα εθνικά ρεκόρ χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό μέρος του Authentic Big Blue τις τρεις πρώτες μέρες διεξαγωγής του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Miguel Lozano στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (FIM) καταδύθηκε στα 100 μέτρα. Κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Ιταλός πρωταθλητής Homar Leuci που έκανε βουτιά στα 100 μέτρα στο αγώνισμα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT). Ο Γιάννης Κοθωνίδης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με επίδοση 66 μέτρα. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος που πρόσφατα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα στάθερα βάρη με πέδιλα (CWT), έκανε επιτυχημένη βουτιά στο ίδιο αγώνισμα στα 86 μέτρα.

Ο Τούρκος Mehmer Arikok πέτυχε εθνικό ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με επίδοση στα 53 μέτρα. Στις γυναίκες, η Κύπρια Μαρία Σίττη έκανε βουτιά στα 48 μέτρα στην κατηγορία σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT) πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ. Ρεκόρ Τουρκίας πέτυχε και η Fatma Uruk στην ελεύθερη βύθιση (FIM) με κατάδυση στα 40 μέτρα.

Το Authentic Big Blue έχει χαρίσει μέχρι στιγμής δυνατές συγκινήσεις και θεαματικές εικόνες στο κοινό της Αμοργού. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το αγώνισμα της στατικής άπνοιας που θα διεξαχθεί αύριο στην πισίνα του Aqua Petra στον Αγιο Παύλο. 

Η ομάδα του Authentic Big Blue φιλοδοξεί να καθιερώσει την Αμοργό ως αγωνιστικό και προπονητικό κέντρο ελεύθερης κατάδυσης το οποίο θα προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο.

από το cretalive.gr