Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για καταδύσεις στον κόσμο

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για καταδύσεις στον κόσμο

Απρίλιος 29, 2015 - 10:54

Είστε λάτρεις των καταδύσεων, και αναζητείτε τον επόμενο προορισμό για ένα ταξίδι στο βυθό;

Παρακάτω ακολουθούν οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για καταδύσεις στον κόσμο.

Τα νησιά της Καραϊβικής βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, καθώς προσφέρουν μια πληθώρα ευκαιριών για καταδύσεις.

Πολλά θέρετρα της Καραϊβικής παρέχουν καταδυτικές εκδρομές ή οδηγίες, ή μπορείτε να εγγραφείτε για ένα ταξίδι με έναν ιδιωτικό φορέα καταδύσεων. Αν δεν είστε πιστοποιημένος δύτης, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα πριν τις διακοπές σας ή να εγγραφείτε για μια κατηγορία πιστοποιημένη για καταδύσεις.

Για την ιστορία: Η κατάδυση είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο άθλημα που είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον οι αδόμητες και οι μη-ανταγωνιστικές καταδύσεις είναι χόμπι αναψυχής.

Η κατάδυση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ολυμπιακά αθλήματα για τους θεατές. 

Το άθλημα των καταδύσεων εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1904, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912.

Αζόρες

Τα σπανιότερα είδη ψαριών μπορεί να κανείς να συναντήσει στα νερά που περιβάλλονται τα εννέα ηφαιστειογενή νησιά που απαρτίζουν τις Αζόρες. 

Κροατία

Στο βυθό της Αδριατικής φιλοξενούνται κουφάρια πλοίων από ποικίλες ιστορικές περιόδους που χρονολογούνται ακόμη και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που συναρπάζει ιδιαίτερα τους δύτες.

Μάλτα

 

Ιδανικός προορισμός αποτελεί και η Μάλτα, καθώς στο αρχιπέλαγος μπορεί κανείς να θαυμάσει ναυάγια, ενώ η καθαρότητα του νερού και οι θεαματικές σπηλιές καθιστούν τη Μάλτα έναν δημοφιλή προορισμό για καταδύσεις.

Φιλιππίνες 

Οι Φιλιππίνες που απαρτίζονται από περισσότερα από 7.000 νησιά. Προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του πλανήτη και φιλοξενούν μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια πλάσματα.

Καραϊβική 

Η Καραϊβική φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους τοπ προορισμούς για καταδύσεις. 

Τέλος, ιδανικό προορισμό αποτελούν και τα νησιά Κέυμαν όπου τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα που επιτρέπουν στους δύτες να βλέπουν πεντακάθαρα ακόμη και σε σαράντα μέτρα απόσταση.

από το sofokleousin