Ο Βρετανός που προσπαθεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες κολυμπώντας με μαγιό στην Ανταρκτική [εικόνες]

Ο Βρετανός που προσπαθεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες κολυμπώντας με μαγιό στην Ανταρκτική [εικόνες]

Φεβρουάριος 20, 2015 - 14:53

Αν δεν αντέχετε το κρύο και το παγωμένο νερό, τότε η περίπτωση του Λιούις Πιου θα σας ανατριχιάσει. Ο παράτολμος Βρετανός επιχειρεί να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες κολυμπώντας στις πιο παγωμένες θάλασσες του κόσμου... με το μαγιό του.

Την πρώτη απόπειρα την έκανε την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ένα παιχνιδιάρικο θαλάσσιο λιοντάρι του χάλασε τα σχέδια: Συγκεκριμένα, καθώς κολυμπούσε κοντά στο νησί Κάμπελ, 1.126 χιλιόμετρα νότια της Νέας Ζηλανδίας, με τη θερμοκρασία του νερού στους 8 βαθμούς Κελσίου, το τεράστιο θηλαστικό άρχισε να τον κυνηγάει. Ετσι η ομάδα του Πιου αναγκάστηκε να τον τραβήξει έξω.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα του «5 swim project» στα πλαίσια του οποίου, ο 45χρονος θα κολυμπήσει στα 5 πιο παγωμένα σημεία της Ανταρκτικής θέτοντας νέο ρεκόρ.

Μετά το νησί Κάμπελ, η επόμενη στάση είναι το Cape Adare, κοντά στην Ανταρκτική, όπου θα κολυμπήσει στη θάλασσα Ρος, με τα νερά να φτάνουν τους 0 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια θα επιχειρήσει να βουτήξει στο Cape Evans και έπειτα στον Κόλπο των Φαλαινών, ενώ το εγχείρημα του θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου με μία βουτιά στη θάλασσα Bellingshausen.

Πριν ξεκινήσει για τη διαδικασία, έχει προπονηθεί για μήνες, βουτώντας σε μπανιέρες γεμάτες πάγο, ενώ αν τα καταφέρει θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Νοτιοαφρικανός Ραμ Μπακάι από το 2008.

Πηγή: iefimerida.gr