Ο Άρμστρονγκ παραδέχτηκε χρήση ντόπινγκ!

Ο Άρμστρονγκ παραδέχτηκε χρήση ντόπινγκ!

Ιανουάριος 16, 2013 - 13:13

Ο ποδηλάτης-σύμβολο Λανς Άρμστρογνκ παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρεϊ, που θα προβληθεί ξημερώματα Παρασκευής.

Ο Αμερικανός αθλητής ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του «Livestrong», του ιδρύματος που είχε εμπνευστεί για την καταπολέμηση του καρκίνου, από τον οποίο είχε νοσήσει και ο ίδιος στο παρελθόν.

Η πληροφορία για την εξομολόγηση του Αμερικανού αθλητή αναφέρεται στην εφημερίδα “USA Today” που επικαλείται ανώνυμη πηγή. Τόσο ο Άρμστρονγκ όσο και η Όπρα Γουίνφρεϊ δεν επιβεβαιώνουν επισήμως την είδηση που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου απογοητεύοντας τους φιλάθλους.

“Είμαι υποστηρικτής του Λανς Άρμστρονγκ και είναι λυπηρό πραγματικά για ό,τι έκανε και ό,τι σηματοδοτούσε. Όχι μόνο στην ποδηλασία αλλά για όλους όσοι τον ακολουθούσαν στην προσπάθειά του για το ίδρυμα Livestrong”.

“Τον παρακολουθούσαμε εντυπωσιασμένοι να κερδίζει όλα αυτά τα χρόνια. Το να μαθαίνουμε ότι όλες αυτές οι νίκες στηρίχτηκαν σε ψέματα μάς πληγώνει όλους πολύ”.

Το προηγούμενο διάστημα ο Άρμστρονγκ είχε αρνηθεί την χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η διεθνής ομοσπονδία ποδηλασίας που επικύρωσε την ανάμειξή του στο σκάνδαλο ντόπινγκ του αφαίρεσε όλους τους τίτλους που είχε κατακτήσει, συμπεριλαμβανομένων και των 7 νικών του στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.

Ο διασημότερος ποδηλάτης του κόσμου θα κληθεί να επιστρέψει μέρος των χρημάτων που είχε κερδίσει από τους αγώνες. 

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο Άρμστρονγκ “ήρθε έτοιμος”. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εκπομπής η συνέντευξη δεν δόθηκε επί πληρωμή. Διήρκεσε δυόμισι ώρες και η “σιδηρά κυρία” της αμερικανικής τηλεόρασης είχε το ελεύθερο να ρωτήσει ό,τι επιθυμούσε.

από το euronews.com