Ντάγκλας, ο άνθρωπος που έστειλε στο καναβάτσο τον Μάικ Τάισον

Ντάγκλας, ο άνθρωπος που έστειλε στο καναβάτσο τον Μάικ Τάισον

Φεβρουάριος 11, 2015 - 14:15

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Μπάστερ Ντάγκλας έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στον κόσμο της πυγμαχίας στέλνοντας στο καναβάτσο τον Μάικ Τάισον. Το Sport24.gr θυμάται... (video)

Στην ιστορία του αθλητισμού έχουν σημειωθεί πολλές εκπλήξεις οι οποίες προσθέτουν την ομορφιά σε οποιοδήποτε σπορ. Μία από αυτές έγινε σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια στο άθλημα της πυγμαχίας και μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

Για την ακρίβεια στις 11/2/1990 ο Μπάστερ Ντάγκλας νίκησε τον αήττητο μέχρι τότε Μάικ Τάισον και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Το Sport24.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται όλα όσα συνέβησαν τότε.

Ο ασταμάτητος Τάισον

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο αγώνα ο Μάικ Τάισον έχει καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Όλοι τον θεωρούν ως τον απόλυτο αυτοκράτορα της κατηγορίας του και όχι άδικα. Σε 37 αγώνες μετρούσε ισάριθμες νίκες και οι περισσότερες από αυτές με νοκ άουτ. Στον 28ο αγώνα του κατάφερε να πάρει τη ζώνη και την υπερασπίστηκε κόντρα σε σημαντικούς αντιπάλους.

Εννιά σημαντικοί πυγμάχοι ανέβηκαν μαζί του έκτοτε πάνω στο ρινγκ αμφισβητώντας την κυριαρχία του όμως κανένας δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Τα χτυπήματα της μοίρας

Την ίδια ώρα ο Μπάστερ Ντάγκλας είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο τέσσερα χρόνια νωρίτερα (σ.σ. 1981) χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο.

Πάντοτε κάποιος βρισκόταν να του σταματήσει το σερί των νικών με το μεγαλύτερο να είναι επτά νίκες. Πριν κανονιστεί η μάχη του με τον Τάισον έτρεχε ένα επί μέρους 6-0 κάτι που τον έκανε να πηγαίνει με αισιοδοξία στον αγώνα του.

Όλα αυτά όμως πριν αρχίσουν τα χτυπήματα της μοίρας. Αρχικά ήταν κάποιοι μικροτραυματισμοί, για να ακολουθήσει ο θάνατος της μητέρας του μόλις 23 μέρες πριν από τον αγώνα. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η σοβαρή νεφρική πάθηση της μητέρας του παιδιού του, αλλά και η ίωση που αντιμετώπισε ο ίδιος μια μέρα πριν από τον αγώνα.

Ο Τάισον στα σχοινιά

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να χαλάσει το μεγάλο ραντεβού του Ντάγκλας με την ιστορία. Το "ραντεβού" είχε δοθεί στο Τόκιο και όλοι τον είχαν ως αουτσάιντερ.

Ο γεννημένος στο Οχάιο πυγμάχος τα έδωσε όλα από την αρχή και έδειξε στον Τάισον ότι δεν θα ήταν ένας εύκολος αντίπαλος. Το αριστερό μάτι του είχε αρχίσει να πρήζεται από τα χτυπήματα του Ντάγκλας και έμοιαζε να υποφέρει πάνω στο ρινγκ.

Στον όγδοο γύρο ο Τάισον αποφάσισε να κάνει την επίθεση του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξει στο καναβάτσο τον Ντάγκλας. Ο πυγμάχος από το Οχάιο δεν το έβαλε κάτω και στο 9ο δευτερόλεπτο σηκώθηκε (σ.σ. ακόμα και μετά τη μάχη ο Τάισον διαμαρτυρήθηκε για το μέτρημα του διαιτητή).

Οι επόμενοι δύο γύροι ανήκαν στον Ντάγκλας. Στον ένατο στρίμωξε τον Τάισον στα σχοινιά και κατάφερε να του περάσει πολλά χτυπήματα, ενώ στον αμέσως επόμενο όλα τελείωσαν. Ο Τάισον δέχτηκε πρώτα ένα δυνατό άπερκατ, για να ακολουθήσουν τέσσερα χτυπήματα στο κεφάλι που τον έριξαν στο ρινγκ.

Κάπως έτσι γράφτηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της πυγμαχίας με τους δυο τους να μην συναντιόνται ποτέ ξανά έκτοτε.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από εκείνον τον αγώνα:

Mike Tyson vs Buster Douglas Highlights Legendary Night