Μοτοσικλέτα που γίνεται και jet ski μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (vid)

Μοτοσικλέτα που γίνεται και jet ski μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (vid)

Ιανουάριος 19, 2016 - 13:04

Αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάποιο τρικ σε ταινία Τζέϊμς Μποντ κάνετε λάθος, καθώς η μοτοσικλέτα Βiski είναι ικανή να κινείται τόσο στην άσφαλτο όσο και στο νερό, χωρίς καμία μετατροπή

Αποτελεί ίσως το όνειρο κάθε οδηγού μοτοσικλέτας που παράλληλα λατρεύει και τα θαλάσσια σπορ (που δεν είναι και λίγοι). Η μοτοσικλέτα Βiski μπορεί να μετατραπεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από ένα κανονικό δίτροχο για χρήση σε δρόμο σε ένα jet ski για να μπορεί να κινείται και στο νερό.

Για να γίνει αυτό απαιτείται το πάτημα ενός κουμπιού και η αναμονή πέντε δευτερολέπτων έτσι ώστε ένας μηχανισμός να ανασύρει τους πίσω τροχούς όταν έχετε φθάσει στην άκρη της θάλασσας και να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα waters jets. Στην άφαλτο η μοτοσικλέτα αυτή μπορεί να κινείται με ταχύτητες που φθάνουν έως και σχεδόν τα 150 χλμ. την ώρα ενώ στο νερό μπορεί να ξεπερνα και τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Η εμφάνισή της συγκεκριμένης κατασκευής δεν είναι και ότι πιο ωραίο έχει παρουσιαστεί στους δύο τροχούς, καθώς χρειάζεται να έχει όλα αυτά τα πλαστικά και την ογκώδη κατασκευή για να μπορεί να επιπλέει στο νερό. Χρησιμοποιεί ένα δικύλινδρο κινητήρα 55 ίππων, ενώ είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας τόσο για την άσφαλτο όσο και για την... ναυσιπλοΐα. 

Η εταιρία που έχει ήδη κατασκευάσει το πρωτότυπο που βλέπουμε στο βίντεο ονομάζεται Gibbs Spots Amphibians ψάχνει μία μεγάλη εταιρία για να μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή της και την εμπορική της εκμετάλλευση. Εκπληρώνοντας έτσι τα όνειρα πολλών Ελλήνων μοτοσικλετιστών οι οποίοι θα έκαναν την κορυφαία καλοκαιρινή «μούρη» στις παραλίες της Μυκόνου και των άλλων ελληνικών νησιών.

Biski