Με καγιάκ από τη Βαρκελώνη, σε Ικαρία και Κύπρο!

Με καγιάκ από τη Βαρκελώνη, σε Ικαρία και Κύπρο!

Μάιος 12, 2014 - 19:13

Ο 30χρονος Ντον Ντέιμαντ από τη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να γνωρίσει τον κόσμο με το καγιάκ του. Έτσι, ξεκίνησε ένα ταξίδι με το μικρό σκάφος από τη Βαρκελώνη και κατεύθυνση την Κύπρο!

Ο Ντον, ταξιδεύει εδώ και 135 μέρες και, όπως διαβάζουμε στοwww.ikariamag.gr, το ταξίδι του από τη Μύκονο μέχρι το ακρωτήρι Κάβο Πάπας κράτησε οκτώ ώρες και ήταν από τα πιο δύσκολα (μαζί με το πέρασμα της Αδριατικής) λόγω των ισχυρών βοριάδων.

«Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο με το καγιάκ μου»

Ο ριψοκίνδυνος μαθηματικός, έφτασε στο Καρκινάγρι, το νοτιοδυτικότερο χωριό της Ικαρίας και απόλαυσε τη φιλοξενία και τα κεράσματα των ντόπιων – συνοδεία άφθονου... καριώτικου χιούμορ:

«Οι πρώτες του λέξεις ήταν στα αγγλικά, όπως και οι τελευταίες του και όλες οι υπόλοιπές εννοώ που μπόρεσε να πει. Φαινόταν ταλαιπωρημένος, χαμογελαστός όμως. Ανέβηκε στην πιάτσα του χωριού, πεινούσε και λίγο. Η κατσαρόλα έχει αίγα που βράζει, «κάτσε να φας, να πιεις, να ζεσταθείς» του είπαν σε …άψογα καριώτικα.

«Thank you very much, but I am vegetarian». Τουτέστιν, ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι χορτοφάγος.

Σιωπή για λίγο και μετά χαλαρά ακούγεται: "το ίδιο και η αίγα"!»

Ο Ντον 30 ετών, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 από την Βαρκελώνη της Ισπανίας και έφτασε κωπηλατώντας με το Καγιάκ του -με το οποίο ασχολείται από τα πέντε του- στη Νάπολι. Επέστρεψε στην πόλη για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στα μαθηματικά και στα τέλη του 2013 ξαναγύρισε στη Νάπολι, πήρε το καγιάκ του και ξεκίνησε για τον φετινό προορισμό του που είναι η Κύπρος!

Συνολικά έχει ταξιδέψει 135 ημέρες περίπου, τρώει ψωμί, ξηρούς καρπούς, λίγο νερό…

«Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο με το καγιάκ μου», ήταν η απάντηση στο γιατί το κάνει αυτό!