Με επιτυχία το Κύπελλο Windsurf Formula στο Δρέπανο

Με επιτυχία το Κύπελλο Windsurf Formula στο Δρέπανο

Ιούλιος 30, 2012 - 10:29

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Δρεπάνου το πανελλήνιας εμβέλειας Κύπελλο Windsurf Formula και Formula Experience 2012 αφού όλοι αθλητές που αγωνίστηκαν έμειναν ικανοποιημένοι ενω προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους θεατές.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Δρεπάνου το πανελλήνιας εμβέλειας Κύπελλο Windsurf Formula και Formula Experience 2012 αφού όλοι αθλητές που αγωνίστηκαν έμειναν ικανοποιημένοι.

Εκστασιασμένοι από το μέγεθος της καταστροφής κατέφθαναν οι αθλητές από όλη την Ελλάδα, αφού η περιοχή αποτελεί ένα ιδιαίτερο γι’ αυτούς μέρος. Η ποικιλία των αντιθέσεων, βουνό - θάλασσα, υπήνεμα – ανε&mu ;οδαρμένα, καμένα – εύφορα, απομονωμένα – κοσμικά, αλλά κυρίως με ιδανικές για το σερφ συνθήκες έχει κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό και αγαπημένο για όλους τους φίλους της ιστιοσανίδας.

Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και από διάφορα μέρη από όλη την Ελλάδα, με πιο μακρινές εκείνες των αθλητών από την Καβάλα, και από την Ιταλία, αφού το Δρέπανο μετράει πολύ στην βαθμολογία (συντελεστής 2) αλλά κυρ ως διότι ο αγώνας θα ανακήρυσσε και τον Πανελληνιονίκη.

Ο διοργανωτής όμιλος, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, με τη σημαντική εμπειρία του από μεγάλες διοργανώσεις, διοργάνωσε έναν αγώνα πλούσιο, με πολλές κούρσες (12 ιστιοδρομίες) με ποικιλία εντάσεων ανέμ&omicr on;υ, από ασθενείς στο όριο των 7-10 μιλίων έως και δυνατές κούρσες στα 20-25 μίλια, ο οποίος ικανοποίησε τους αθλητές.

Ο στίβος στήθηκε σωστά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η περιοχή (σημ. μεγάλα βάθη για αγκυροβολία και δυνατά ρεύματα) και έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθούν κούρσες τεχνικά άψογες. Η ομάδα το&upsi lon; Ιστιοπλοϊκού, Αρ. Σιμάκης, PRO (Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων), Κ. Καλογερόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ενστάσεων, Ν. Κακαβούλας, σκάφος επιτροπής αγώνων, Δ. Βόγλης, Π. Σιμάκης, Επιτροπές Ενστάσεων και στίβος κ&alph a;ι ο Αχ. Αργυρίου, σηματορείο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποκορύφωμα 5 κούρσες την τελευταία μέρα των αγώνων και 4 το Σάββατο, με την τελευταία κούρσα να ολοκληρώνεται στις 21:00, το σούρουπο.

Αγωνιστικά, από τις πρώτες ιστιοδρομίες ο συναγωνισμός ήταν έντονος στη γενική κατηγορία, με εντυπωσιακές μονομαχίες των Σολιδάκη, Βλαχάκου και Σκαρλάτου όσο και στην κατηγορία Free Formula. Η κατηγορία δ&iot a;ακρίνεται για τις μεγάλες ταχύτητες των σκαφών, αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό των αγωνιζομένων. 30 αθλητές συμμετείχαν.

Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2012 αναδείχτηκε ένας εξαίρετος αθλητής, ο Βασίλης Σολιδάκης, με 2ο τον Δημήτριο Βλαχάκη και 3ο τον Νικόλαο Σκαρλάτο.

Στην κατηγορία Free Formula, 1ος ο Γιάννης Ψαθάς, με 2ο τον Θεόδωρο Γουργούλη και 3ο τον Άγγελο Τριανταφύλλου.

Στους grand master (άνω 45 ετών) 1ος ο Χρήστος Φράι, στους veteran (άνω των 55 ετών) 1ος ο Γιάννης Αλεξόπουλος και στους νέους ο Στρατής Δούκας.

Πηγή: patrastimes.gr