Με 4 αθλητές η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Με 4 αθλητές η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Φεβρουάριος 07, 2018 - 12:15

Από 4 αθλητές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, η έναρξη των οποίων πλησιάζει.

Ο Γιάννης Αντωνίου και η Σοφία Ράλλη από τα αλπικά και ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου από τους δρόμους αντοχής, είναι οι τέσσερις πρωταθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας (09-24/02).

Ποιοι είναι οι αθλητές

Γιάννης Αντωνίου

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης αντωνίου

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου είναι 23 ετών κι αυτή είναι η πρώτη του Χειμερινή Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Σοφία Ράλλη

Αποτέλεσμα εικόνας για σοφία ράλλη

Η πρωταθλήτρια των αλπικών Σοφία Ράλλη είναι 30 ετών  και είναι η πιο έμπειρη της Εθνικής μας ομάδα, μιας κι αυτή θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για εκείνη. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8 της χρόνια, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, είναι Λιμενικός στην Ικαρία και ζει στη Νάουσα. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Απόστολος Αγγέλης

Αποτέλεσμα εικόνας για απόστολος αγγέλης

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Μαρία Ντάνου

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρία ντάνου

Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών  κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Ποιοι συμπληρώνουν την Ελληνική αποστολή

Στην Ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει από την Ελλάδα τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τη Νότια Κορέα, Aρχηγός Αποστολής θα είναι για πέμπτη συνεχή φορά ο Βασίλης Κατσώρας, ο οποίος ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής το 2010 στο Vancouver, το 2012 στους Ολυμπιακούς νέων στο Insbruck, το 2014 στο Sochi, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Lillechamer και τώρα στην PyeongChang.

Στην αποστολή  θα μετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας (δρόμοι αντοχής) και Στέργιος Πάππος (αλπικά).

Η πρόκριση των τεσσάρων αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας και οι γνώστες της χιονοδρομίας το ξέρουν πολύ καλά. Όλοι προσδοκούν οι αθλητές  να έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες Ολυμπιάδες δεδομένου ότι το αγωνιστικό επίπεδο τους είναι πολύ βελτιωμένο.

 

Newsroom: Αθήνα 9.84