Κατάδυση στη λίμνη Τσιβλού: Εκεί που η σιωπή του βουνού αναδύεται μέσα από τη σιγή του βυθού (video)

Κατάδυση στη λίμνη Τσιβλού: Εκεί που η σιωπή του βουνού αναδύεται μέσα από τη σιγή του βυθού (video)

Σεπτέμβριος 04, 2014 - 15:51

Ένα υπέροχο βίντεο που φανερώνει έναν μαγικό υποβρύχιο κόσμο, ικανό να φτάσει στα όρια της φαντασίας μας...

Αν υπήρχαν ποτέ νεράιδες που ζουν στις λίμνες, σίγουρα θα επέλεγαν να ζήσουν στη λίμνη της Τσιβλού, σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Βορείου Πελοποννήσου που συνεπαίρνει τους επισκέπτες της τόσο τους θερινούς μήνες, όσο και τους χειμερινούς.

Δημιουργημένη στους πρόποδες του Χελμού και είναι αποτέλεσμα μίας καταστροφικής και θανατηφόρας κατολίσθησης που συνέβη το 1913,κατολίσθηση που ανάγκασε ολόκληρα χωριά να μετοικήσουν και οι κάτοικοι τους  να φύγουν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Αυτά για την ιστορία. Σε μία σύγχρονη όμως μυθολογία, όπως σύγχρονη είναι η φυσική αυτή λίμνη και πηγαίνοντας πίσω στις νεράιδες που λέγαμε, αν αυτές οι όμορφες θεότητας είχαν μία βασίλισσα είναι εξίσου σίγουρο ότι αυτή θα ζούσε στο βυθό της λίμνης. Στο βυθό της λίμνης της Τσιβλού, εκεί που η αγέρωχη σιωπή του βουνού, συνδυάζεται με την αιώνια σιγή ενός υποβρύχιου κόσμου, όπου αξίζει κανείς να διερευνήσει.

Ο Νεκτάριος Κατριβέσης, είναι ένας από τους γνωστότερους εκπαιδευτές κατάδυσης  της Αχαΐας, έχει κάνει υπέροχες καταδύσεις σε πολλά μέρη και σε αυτόν οφείλουμε πολλές από τις υποβρύχιες λήψεις που έχουμε στο youtube από το βυθό του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου.

Ανεβαίνοντας έτσι τον Χελμό και φτάνοντας στη λίμνη, δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό, πήρε τις  μπουκάλες του και μαζί με μία παρέα φίλων κατέβηκε σε αυτόν τον υποβρύχιο κόσμο, στον βυθό της λίμνης Τσιβλού.

Kαι μπορεί να μην βρήκε τη βασίλισσα των νεράιδων που αναφέραμε πριν, όμως τα όσα κατέγραψε η ειδική υποβρύχια κάμερα είναι εξίσου υπέροχα και φτάνουν μέσα από την μαγεία τους τα όρια της φαντασίας.

Δείτε το υπέροχο video του Νεκτάριου Κατριβέση:

από το patrasevents.gr

HD - Κατάδυση στην Λίμνη Τσιβλου