Κατάδυση «με μια ανάσα» στο Μαρούσι

Κατάδυση «με μια ανάσα» στο Μαρούσι

Μάρτιος 30, 2014 - 22:02

Η καταδυτική παρέα της FreediveGreece, της μεγαλύτερης σχολής ελεύθερης κατάδυσης στη Ελλάδα, αναδύθηκε για λίγο από το υδάτινο φυσικό της περιβάλλον και στα πλαίσια της έκθεσης DEEPEX στο Μαρούσι.

Η καταδυτική παρέα της FreediveGreece, της μεγαλύτερης σχολής ελεύθερης κατάδυσης στη Ελλάδα, αναδύθηκε για λίγο από το υδάτινο φυσικό της περιβάλλον και στα πλαίσια της έκθεσης DEEPEX στο Μαρούσι, ήρθε κοντά με τον κόσμο προκειμένου να αναδείξει την ευγενή δραστηριότητα της ελεύθερης κατάδυσης, την μαγεία του βυθού και την επαφή με το υποθαλάσσιο περιβάλλον. 

Όπως λένε οι ιδρυτές της FreediveGreece «καταδυόμαστε μονάχα με μια ανάσα, μονάχα με τις φυσικές μας δυνάμεις, χωρίς εξαρτήματα και μηχανισμούς, χωρίς υποβοήθηση».

Η ιδέα για την FreediveGreece ξεκίνησε το 2012 από τρεις φίλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη θάλασσα. Πρόκειται για τους Μανώλη Γιάνκο, Βασίλη Γκαρούτσο και Στέφανο Κόντο.
 
Η FreediveGreece διοργανώνει σχολεία και σεμινάρια για την ελεύθερη κατάδυση, εκπαιδεύει και προετοιμάζει αθλητές για συμμετοχή σε διοργανώσεις και προσφέρει εκδρομές και εμπειρίες σε μοναδικούς υποβρύχιους προορισμούς στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Εκτός από την εκπαίδευση και την περιπέτεια στο απέραντο γαλάζιο που είναι οι μεγάλες τους αγάπες, η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, αποτελεί βασικό τους μέλημα. 

Ο Μανώλης Γιάνκος, πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης, κάτοχος πολλαπλών εθνικών ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και πρωταθλημάτων ψαροντούφεκου λέει, «για μένα η FreediveGreece είναι το όχημα μέσα από το οποίο μπορώ να περάσω τη δική μου νοοτροπία και τη δική μου σκέψη για την ελεύθερη κατάδυση και τη σύνδεση που έχει με το περιβάλλον και το υποβρύχιο κυνήγι. Είναι η ευκαιρία η οποία μας δίνεται για να αλλάξουμε την ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο κυνήγι».

Πλάι του ο Βασίλης Γκαρούτσος, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης και υπεύθυνος εκπαίδευσης στο FreediveGreece λέει πως για αυτόν, το όλο εγχείρημα, είναι πάνω από όλα μια ιδέα η οποία του άλλαξε τη ζωή. 

«Εάν ήθελα να συνδέσω το FreediveGreece με κάτι, αυτό θα ήταν το πάθος, η ακεραιότητα και η εξέλιξη. Είναι μια μοντέρνα και διαφορετική προσπάθεια για την οποία έχουμε κοπιάσει και ξοδέψει πολλά μερόνυχτα».

Ο Στέφανος Κόντος, ένας από τρεις ιδρυτές της FreediveGreece λέει πως η FreediveGreece είναι μια προσπάθεια να γνωρίσει την ελεύθερη κατάδυση στο ευρύτερο κοινό και να φέρει τους ανθρώπους κοντά στη θάλασσα και κοντά στη φύση. 

«Εγώ έχω ασχοληθεί με το χώρο της υποβρύχιας φωτογραφίας με μια ανάσα, γιατί όλες οι δραστηριότητες μας είναι μόνο με μια ανάσα χωρίς μπουκάλες ή άλλα εξαρτήματα και προσπαθώ να δείξω στον κόσμο αυτές τις μαγικές εικόνες που βλέπουμε μέσα στον βυθό, μέσα στο μπλε . 'Άλλωστε, το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας βρίσκεται κάτω από το νερό, και αυτό προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο. Πρόκειται για έναν πλούτο πολιτισμικό αλλά και τουριστικό που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί».

Το περίπτερο της Freedive Greece θα βρίσκεται μέχρι αύριο στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Helexpo (Κηφισίας 39, Μαρούσι) στα πλαίσια της έκθεσης DEEPEX. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την FreediveGreece, την ελεύθερη κατάδυση, μαθήματα, κ.α. επισκεφτείτε το www.freedivegreece.gr.

ΠΗΓΗ: enikos.gr