Jetpack ski, το απόλυτο χειμωνιάτικο παιχνίδι! (vid)

Jetpack ski, το απόλυτο χειμωνιάτικο παιχνίδι! (vid)

Μάρτιος 13, 2017 - 13:50

Σύμφωνοι, υπάρχει και το cross country, αλλά στις ανηφόρες πας αργά, κινείσαι σαν γιγάντιο έντομο και σου βγαίνει κι η πίστη. Δεν λέει, ειδικά αν βιάζεσαι…

…και ο πρωταθλητής Ski Cross, o Filip Flisar, σίγουρα βιαζόταν στο video, αφού του είχαν τηλεφωνήσει από το σπίτι ότι τον περίμεναν για φαγητό και θα του κρεμούσαν το κουτάλι αν αργούσε.

Ο Σλοβένος σταρ όμως είχε τη λύση: το Jetpack που είχε φτιάξει πριν από λίγους μήνες (βλ. δεύτερο video). Ανταποκρινόμενος στην πρόκληση ενός φίλου μέσω Instagram, o Flisar έφτιαξε μια προωθητική συσκευή σαν εκείνες του μακαρίτη Evel Knievel. Βρήκε μια τουρμπίνα τζετ των 40 kg ώσης στις 96.000 rpm, την έντυσε με κάλυμμα από ανθρακόνημα για να μην ψηθεί η πλάτη του από τις θερμοκρασίες των 850 βαθμών Κελσίου, προσάρμοσε κι ένα σύστημα ιμάντων από sky diving για να τη φοράει, και ήταν έτοιμος να κινηθεί μέχρι και με 120 km/h.

Στο πρώτο video τον βλέπουμε να δυσκολεύεται λίγο από το βάρος του συνόλου, αλλά τελικά να κινείται με άνεση παντού, σε πλαγιές, δρόμους, σκάλες, ακόμη και σε πίστα παγοδρομίου, για να φτάσει σπίτι και να κάτσει στο τραπέζι. Ισχυρό κίνητρο η πείνα…

Δεν ξέρουμε αν η ιδιοκατασκευή του Flisar και της Red Bull θα μπει ποτέ σε παραγωγή, αλλά σίγουρα θα είναι πιο απαιτητική και διασκεδαστική από τα συμβατικά σκι, από τα πατίνια, από τα snowmobiles και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

[Πηγή: Red Bull]

Jetpack Skiing! Filip Flisar Charges Through Town at 120kph