Jaguar τραβάει σκιέρ με 190 χλμ./ώρα! (vid)

Jaguar τραβάει σκιέρ με 190 χλμ./ώρα! (vid)

Οκτώβριος 08, 2017 - 09:13

Ο επαγγελματίας σκιέρ, Graham Bell, έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με πέδιλα του σκι, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια μιας τετρακίνητης Jaguar. 

Πάντα είναι εντυπωσιακό όταν σπάει ένα ρεκόρ, όταν όμως το νέο σχεδόν... διαλύει το παλιό, τότε αξίζει λίγη προσοχή περισσότερη. Ο Graham Bell, επαγγελματίας σκιέρ, επιχείρησε και κατάφερε να ξεπεράσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε πέδιλα του σκι, με τη βοήθεια μιας Jaguar. Με 189 χλμ./ώρα μέση ταχύτητα διαδρομής, ξεπέρασε κατά 76 χλμ./ώρα το προηγούμενο, που ήταν 113 χλμ./ώρα! 

Το βρετανικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η XF Sportbrake με τους 380 ίππους και την τετρακίνηση, το οποίο χρειάζεται περίπου 5,5 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας Adaptive Surface Response και All Surface Progress Control ήταν εκεί για να τη βοηθούν να παραμένει σταθερή ακόμη και με «τέρμα» τα γκάζια στον πάγο και βέβαια, εφοδιάζεται με κίνηση σε όλους τους τροχούς και ειδικά χιονολάστιχα. Δείτε το βίντεο με την επίσημη επιβεβαίωση του ρεκόρ να γίνεται στο τέλος. 

Jaguar XF Sportbrake | GUINNESS WORLD RECORDS™ Fastest Towed Speed on Skis