Η κακοκαιρία έβαλε χιόνι στα χιονοδρομικά!

Η κακοκαιρία έβαλε χιόνι στα χιονοδρομικά!

Μάρτιος 14, 2016 - 13:59

Ο καιρός έκανε ένα δώρο στους χιονοδρόμους καθώς τα χιονοδρομικά ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο την επαναλειτουργεία τους. Σε κανονική λειτουργία είναι τα 3-5 Πηγάδια, Καιμάκτσαλαν, Πισοδέρι, Βασιλίτσα, Ανήλιο και Περτούλι. 

Το ΧΚ Παρνασσού ανακοίνωσε ότι αύριο θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες: Αφροδίτη(Νο1), Βάκχος(Νο2), Αίολος(Νο4), Περικλής(Νο5), Ηρακλής(Νο8 προς το μεσημέρι), Baby2 και Baby3. Πίστες: Αφροδίτη(Νο1, Νο1α), Βάκχος (Νο2, Νο2α, Νο2β), Τηλέμαχος(Νο3), Αίολος(Νο4), Περικλής(Νο5), Διηάνειρα(Νο12), Βaby2 και Βaby3. Όλα αυτά βέβαια καιρού επιτρέποντος.

Λευκά κούλουμα αναφέρουν και για το ΧΚ Μαινάλου. Δείτε εδώ.

Το χιόνι της χρονιάς αναφέρουν τα 3-5 πηγάδια: Iκανοποιητική χιονόπτωση σημειώθηκε και σήμερα στο χιονοδρομικό μας κέντρο. Επιπλέον 15εκ. προστέθηκαν στην βάση του εναέριου αναβατήρα και 20εκ. στην κορυφή. Έτσι, σε λειτουργία θα βρίσκεται αύριο ο συρόμενος αναβατήρας Σ4 και η πρόσβαση πρός και από  την κορυφή, θα γίνεται με τον εναέριο αναβατήρα.  Σύμφωνα με την πρόγνωση , οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και κατα την διάρκεια της νύχτας και είναι πολύ πιθανόν, να  λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι αναβατήρες. Εφιστάται η προσοχή των χιονοδρόμων ,διότι το χιόνι ,εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, είναι υγρό με μεγάλη πυκνότητα(βαρύ).  Τις πρωϊνές ώρες θα γίνει εκ νέου εκτίμηση της κατάστασης και θα σας ενημερώσουμε.

Θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε νέες ανακοινώσεις από τα χιονοδρομικά.