«Χάλκινος» ο Νικόλας Πλυτάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WaterskiU21!

«Χάλκινος» ο Νικόλας Πλυτάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WaterskiU21!

Ιούλιος 25, 2014 - 23:12

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νικόλας Πλυτάς, ο Έλληνας πρωταθλητής του waterski,ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21 που διεξήχθη 17-20 Ιουλίου στο Recetto της Ιταλίας. 

Μόλις ένα μήνα μετά την κατάρριψη του προσωπικού του πανελλήνιου ρεκόρ στο 1o HatzisOpen στην Αλίαρτο, ο νεαρός πρωταθλητής σημείωσε ακόμη μία σημαντική διάκριση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Tricks» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21, που διοργανώθηκε στις 17-20 Ιουλίου στο Recetto της Ιταλίας. 

Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά στην κατηγορία U21, ο 19χρονος αθλητής  πραγματοποίησε το ιδανικό ξεκίνημα καθώς αγωνίστηκε όντας πολύ καλά προετοιμασμένος και έτσι συγκέντρωσε 8690 βαθμούςστο runτου τελικού. «Το επίπεδο των συναθλητών μου ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο αλλά αυτό με έκανε να επικεντρωθώ στο δικό  μου πρόγραμμα και να σκέφτομαι μόνο πώς θα το εφαρμόσω τέλεια κατά τη διάρκεια των προκριματικών ώστε να περάσω στους τελικούς» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής. Μπορεί κάποιες φιγούρες του στον προκριματικό να κόπηκαν από τους κριτές όμως αυτό τον πείσμωσε στον τελικό φτάνοντας σχεδόν στο προσωπικό του ρεκόρ. «Χαίρομαι πολύ για το μετάλλιο, είναι ωραία να ξεκινάω στην νέα κατηγορία με μια τέτοια διάκριση» συμπλήρωσε ο Νικόλας δίνοντας τα διαπιστευτήριά του για μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια.  

Την πρώτη και τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WaterskiU21 κατέκτησαν o Ιταλός PajniGianmarco με 10280 βαθμούς και ο Λευκορώσος IsayeuAliaksandr με 10260βαθμούς αντίστοιχα.

-//-

Σχετικά με τον Νικόλα Πλυτά

Ο Νικόλας Πλυτάς γεννήθηκε στις 30/07/1995 στην Αθήνα. Ο Νικόλας επιλέγει να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ θάλασσας και βουνού καθώς δεν μπορεί να αποχωριστεί τα αγαπημένα του αθλήματα τα οποία γι’ αυτόν είναι πια τρόπος ζωής. Από πολύ μικρή ηλικία τα extreme sports ήταν αυτά που τον συγκινούσαν περισσότερο. Εξάλλου ίσως κι η καλύτερη ηλικία για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο είναι αυτή στην οποία ο φόβος δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για τίποτα!

Το υψηλό του επίπεδο και το ταλέντο του σφράγισε ένα χρυσό μετάλλιο στο "Tricks and Overall" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Waterski στην Γαλλία τον Αύγουστο του 2009 και η όγδοη θέση στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Waterski Εφήβων στο Περού. Το 2010 πήρε την όγδοη θέση στο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Waterski Εφήβων στο San Gervasio της Ιταλίας και το 2011 την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα WaterSki (OpenMensTricks, OpenBoys U 17 Tricks). Το 2012 ο Νικόλας σημείωσε δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία Εφήβων & Ανδρών στις Φιγούρες με τη ανώτερη συγκομιδή στους 8720 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Αγρίνιο, ο νεαρός πρωταθλητής κατετάγη πρώτος στο Άλμα και τρίτος στο Σλάλομ στην κατηγορία Νέων και πρώτος στο Άλμα και στη γενική κατάταξη στην κατηγορία Ανδρών. Την ίδια χρονιά πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ τριάθλου νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Ολλανδία με 2286,50 βαθμούς τερματίζοντας τέταρτος στις Φιγούρες και έβδομος στο Σλάλομ και αμέσως μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αυστραλία πήρε την έβδομη θέση στις Φιγούρες. Το 2013 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών ο Νικόλας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Φιγούρες, Άλμα και Τρίαθλο και στο δεύτερο στο Σλάλομ. To 2014 σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο 1o HatzisOpen, σπάζοντας και το προσωπικό του ρεκόρ (από το 2012) με 8.780 βαθμούς στις Φιγούρες ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, πήρε το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 στην κατηγορία Tricks που έλαβε χώρα στο Recetto της Ιταλίας.