Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 3ος ο Χρήστος Πολίτης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 3ος ο Χρήστος Πολίτης

Σεπτέμβριος 10, 2013 - 14:09

Για άλλη μια φορά στον ίδιο χώρο, στο Λουτράκι και στο Ηραίο έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης 2013. Με την ευκαιρία του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην Ελλάδα ,στην πόλη της Καλαμάτας, δήλωσαν συμμετοχή και 3 ξένοι αθλητές, οι   Μemo Arikok από Τουρκία, Per Westin από Σουηδία και ο άγγλος Tim Money.

Την πρώτη μέρα, ημέρα θύμιζε προχωρημένο φθινόπωρο με μπόλικη βροχή, κρύο και συννεφιά . Στη θάλασσα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα.
Ναι μεν χωρίς κύμα στην επιφάνεια, αλλά έντονο ρεύμα επιφανειακό για τα πρώτα μέτρα, και πολύ έντονο θερμοκλινες.
Όσο πιο βαθιά καταδύονταν οι αθλητές τόσο το κρύο ήταν έντονο με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις επιδώσεις των αθλητών.

Αυτό φάνηκε και στο ότι στα CWT κατηγορία σταθερά βάρη με πέδιλα, η κύρια κατηγορία του αγώνα, μόνο δυο αθλητές πήραν άσπρες κάρτες !!!!!!!!!!!!

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος  και ο δικός μας Χρήστος Πολίτης.

Την πρώτη μέρα του αγώνα η δήλωση μου ήταν 57 μέτρα, μέτρα που ήταν πολύ κοντά στο προσωπικό ρεκόρ μου, αλλά και σε φετινές προπονήσεις.

Έτσι ξεκίνησα τη βουτιά μου για το προσωπικό ρεκόρ.
Κάπου προς το τέλος της καθόδου και ενώ βρισκόμουν στα 52-53 μέτρα μου τέλειωσε ο αέρας για εξίσωση.
Έτοιμος πλέον για την άνοδο κοιτώ προς τα κάτω και βλέπω το πιατάκι του αγώνα (είναι το στοπ, η δήλωση του κάθε αθλητή και έχει τις κάρτες που παίρνουμε για την ανάδυση) και χωρίς μάσκα με ξεγελάσει το βάθος πιστεύοντας ότι είμαι το πολύ ένα ενάμιση μέτρο απόσταση.
Τελικά η μεγαλύτερη απόσταση των 4 περίπου μέτρων πληρώθηκε ακριβά μιας και τα τελευταία μέτρα με έπιασε έντονος πόνος στο αυτί.
Η άνοδος επώδυνη ,αλλά ξέροντας ότι τα μέτρα τα έχω, και το χρόνο για να βγω χαλάρωσα όσο μπορούσα και ανέβηκα, έκανα το πρωτόκολλο και πήρα άσπρη κάρτα από τον κριτή κατοχυρώνοντας το προσωπικό ρεκόρ  και τη τρίτη θέση της πρώτης μέρας.

Τη δεύτερη μέρα που είχα δυνατότητα βελτίωσης της επίδοσης μου, δεν βούτηξα καν ξέροντας πως μόνο κακό θα προκαλούσα στο ήδη τραυματισμένο μου αυτί.

Έτσι περίμενα τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας, αποτελέσματα που έδειξε για άλλη μια φορά πως ο στίβος του ηραίου είναι δύσκολος και κρύβει παγίδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η τελική κατάταξη λοιπόν με βρίσκει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο της τρίτης θέσης ,αυτή τη φορά με προσωπικό ρεκόρ 57 μέτρων .

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα  πλέον που είναι ο επόμενος αγώνας για να κλείσει η χρονιά, είναι κάτι που παίζεται η συμμετοχή μου στο όριο, μετά και την επίσκεψη  στο γιατρό.
Ελπίζω να καταφέρω να είμαι εκεί και να εκπροσωπήσω τη πόλη μου και τη χώρα μας φορώντας το εθνόσημο .