Freestyle στο Δρέπανο: Οι Πατρινοί σερφάρουν, δαμάζοντας τον άνεμο και τα κύματα! (pics)

Freestyle στο Δρέπανο: Οι Πατρινοί σερφάρουν, δαμάζοντας τον άνεμο και τα κύματα! (pics)

Αύγουστος 21, 2013 - 13:04

Στο Δρέπανο οι άνεμοι έχουν... τον "δικό τους θεό" και κάθε μέρα ειδικότερα από το μεσημέρι και μετά, μπορεί να διακρίνει κανείς περνώντας από την Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, πολύχρωμα πανιά και σκάφη να πλέουν ανοικτά στο πέλαγος, κοντρολάροντας τα κύματα και τον αέρα.

Οι Πατρινοί σερφάρουν, και το wind surfing, ένα από τα πιο συναρπαστικά extreme sports, έχει στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη, καθώς όλο και περισσότεροι τρέχουν στις παραλίες ακολουθώντας τους νόμους του ανέμου για να μάθουν τα μυστικά του.

Σημείο συνάντησης για τους Πατρινούς surfer, εδώ και χρόνια, χειμώνα – καλοκαίρι, αποτελεί η παραλία του Δρεπάνου, πίσω από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ.  Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί ένα από τρία καλύτερα σημεία που υπάρχουν στην Ελλάδα για wind surfing.

Την  ανακάλυψαν οι πρώτοι λάτρεις του surf που υπήρχαν στην Πάτρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.  Από τότε και έπειτα η παραλία του Δρεπάνου εξελίχτηκε σε αυτό που λέμε «σερφότοπος» και πλέον δεκάδες σκάφη καθημερινά τους μήνες του καλοκαιρού κάνουν την εμφάνιση τους εκεί.

Εκεί οι Πατρινοί surfer επιδίδονται με τα surf τους σε freestyle, το οποίο αποτελεί μία από τις τρεις βασικές κατηγορίες του wind surf, κατηγορία που εξειδικεύεται στα «κολπάκια» και στις φιγούρες πάνω στο κύμα με βάση πάντα τον άνεμο. Τα κολπάκια που υπάρχουν είναι άπειρα και οι Πατρινοί έχουν εξελιχθεί σε expert του είδους.

Πρόσφατα μάλιστα στο fruliteonthego στο διήμερο freestyle surf event που έγινε στην Ανάβυσσο στην Αθήνα, οπού εκατοντάδες surfer από όλα τα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό, οι δύο νικητές που πήραν τις πρώτες θέσεις σερφάρουν στο Δρέπανο!

Πρόκειται για τον Πατρινό Παντελή Παπαγιαννόπουλο που κατέκτησε την δεύτερη θέση του διαγωνισμού και για τον Αθηναίο Νίκο Αθανασίου που τα τελευταία χρόνια κάνει surf στο Δρέπανο, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση.

«Είναι ένα από τα extreme sport που συναρπάζουν καθώς η ταχύτητα, ο άνεμος και το κύμα σε μαγεύουν» τονίζει στο patrasevents.gr, ο Νίκος, ένας από τους παλιότερους surfer που υπάρχουν στο Δρέπανο αφού ξεκίνησε να ασχολείται με το wind surf από το 1994.

«Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την εκγύμναση όλη του σώματος, αλλά και την συγκίνηση και την αδρεναλίνη που μόνο το surf μπορεί να σου προσφέρει. Χρειάζεται όμως προσοχή, θα πρέπει να ξέρεις τους βασικούς κανόνες ιστιοπλοΐας για να ασχοληθείς μαζί  του και φυσικά να αγαπάς την θάλασσα».

Ένας άλλος surfer από αυτούς που συναντάει κανείς στο Δρέπανο, ο Αντώνης, δηλώνει από την πλευρά του. «Το wind surf για όλους εμάς που πηγαίνουμε στο Δρέπανο δεν είναι απλά και μόνο ένα άθλημα. Είναι τρόπος ζωής, ενώ μέσα από την κοινή μας αγάπη για αυτό κάνουμε παρέα και διασκεδάζουμε όλοι μαζί».

Το surf λοιπόν είναι ένας τρόπος ζωής για τους surfer και όσοι θέλουν μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, αλλά και του τρόπου αυτού ζωής δεν έχουν παρά να σπεύσουν στο Δρέπανο.

Εκεί όπου οι Πατρινοί βάζουν τον θεό του ανέμου στην ψυχή τους και ταξιδεύουν σε freestyle ρυθμούς.

Δείτε φωτογραφίες.

Πηγή: patrasevents.gr