Faraday Porter, Ένα concept ποδήλατο με μπόλικο στιλ και πρακτικότητα

Faraday Porter, Ένα concept ποδήλατο με μπόλικο στιλ και πρακτικότητα

Ιούλιος 19, 2012 - 12:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτό εδώ καταφέρνει να ξεχωρίζει με τον πρακτικό του χαρακτήρα και το διαφορετικό design. Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι ότι ο ηλεκτρικός του κινητήρας είναι κυριολεκτικά αόρατος και οι μπαταρίες του ενσωματωμένες στο πλαίσιο.

 

Πρόκειται για μία concept πρόταση που περιμένει χρηματοδότηση μέσα από το KickStarter, αλλά φέρνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα ενσωματωμένα φώτα στο πίσω μέρος στο σημείο που βρίσκει κανείς τον ηλεκτροκινητήρα και στο εμπρός, όπου τοποθετείται μία πολύ πρακτική και μεγάλου μεγέθους σχάρα μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων.

Έχει τεχνολογία ενίσχυσης πεταλιού, δίνοντας μια ήπια ηλεκτρική ώθηση ρυθμιζόμενη από εσάς, μέσω ενός ειδικού κουμπιού στο τιμόνι. Η ηλεκτρική υποβοήθηση γίνεται για 16 έως και 24 Km ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κινητήρας έχει ισχύ 250 Watt και μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως μέσα σε 45 λεπτά. Τα φώτα του ενεργοποιούνται αυτόματα, όταν πέφτει το σκοτάδι.

Έχει κιβώτιο οχτώ σχέσεων, ζυγίζει 17.7 κιλά, φορά τροχούς 26 ιντσών και έρχεται σε τρία μεγέθη, small, medium και large, σαν να ήταν ρούχο, για να σας ταιριάζει απόλυτα.

Πηγή: techblog.gr

vimeo://v/45912510