Ένα ξεχωριστό adventure trip στην Κρήτη

Ένα ξεχωριστό adventure trip στην Κρήτη

Μάιος 13, 2017 - 19:50

Η νέα σειρά 3 Κρητικών που σε ανεβάζει σε υψόμετρο 2456μ. μέσα από τα μονοπάτια της Κρήτης.

Τι κοινό μπορεί να έχουν δύο οικονομολόγοι και ένας μηχανικός σχεδιασμού; Πέρα από την γενέτειρα τους, την Κρήτη, και οι τρεις τους μοιράζονται το ίδιο πάθος για την αναρρίχηση, την πεζοπορία, το windsurfing και το snowboarding! Έτσι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια σειρά ντοκιμαντέρ με στόχο μια εξερεύνηση στο νησί της Κρήτης, διαφορετική από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Το “Altitude – Alternative: zero to 2456” έχει πάρει το όνομά του από το μεγαλύτερο υψόμετρο του νησιού, που βρίσκεται στην κορυφή του Ψηλορείτη, στα 2456 μέτρα. Η φιλοσοφία της σειράς είναι να δείξει ένα διαφορετικό, πιο περιπετειώδη τρόπο, για να ταξιδέψεις και να ανακαλύψεις τις ομορφίες της Κρήτης. Εμείς μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές του “Altitude – Alternative: zero to 2456” για να φέρουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημά τους.

Πώς ξεκίνησε και ποιανού ήταν η ιδέα για αυτό το adventure trip;
Ένα βράδυ, εκεί που μιλούσαμε, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα από τον Κ.Περάκη να περπατήσουμε την Κρήτη, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, μέσω του μονοπατιού Ε4. Και αφού όλοι έχουμε τρέλα με την πεζοπορία και αναζητάμε την περιπέτεια και τις προκλήσεις, ανοίξαμε κατευθείαν τους χάρτες!

Hiking, windsurf & rock climbing, ποιο κομμάτι της Ελλάδας είναι ιδανικό για κάθε ένα από αυτά; Γιατί επιλέξατε την Κρήτη; 
Όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι πολύ δημοφιλείς σε ολόκληρη την Ελλάδα και σίγουρα υπάρχουν σε όλη τη χώρα ιδανικά spots για καθεμία τους.

Την Κρήτη, εκτός του ότι είναι ο τόπος καταγωγής και των τριών μας, την επιλέξαμε διότι ενδείκνυται για όλες αυτές τις δραστηριότητες. Για παράδειγμα, windsurf στις παραλίες της Ανατολικής Κρήτης, surf στις Βόρειες και τις Δυτικές παραλίες και αναρρίχηση στις φυσικές πίστες που προσφέρουν τα φαράγγια σε ολόκληρη την Κρήτη. Για hiking, όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού - μέσω του μονοπατιού Ε4 και όχι μόνο.

Ποια θα είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσετε και πώς θα συνδυαστεί με όλα αυτά τα αθλήματα; 
Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή Ε4, ένα μονοπάτι που διασχίζει την Ευρώπη και καταλήγει στην Κρήτη. Εμείς θα ξεκινήσουμε από την Επαρχία Σητείας και τις διαδρομές μέσα στο Γεωπάρκο Σητείας, θα συνεχίσουμε περνώντας από το Οροπέδιο Λασιθίου, τον Ψηλορείτη και τελικά περνώντας τα Λευκά όρη θα βρεθούμε στον Κίσσαμο.

Η διαδρομή αυτή είναι γεμάτη φυσικές πίστες, ιδανικές για αναρρίχηση. Για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα ακολουθήσουν άλλα short documentaries, βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία.

 

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι σε αυτό το ντοκιμαντέρ;
Πιστεύουμε πως το δύσκολο, και άρα πιο απαιτητικό κομμάτι, θα είναι η συνεχόμενη πορεία. Μέσα σε μία εβδομάδα θα διανύσουμε περίπου 300 χιλιόμετρα και θα μένουμε στο βουνό - αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι ορεινό. Ένα άλλο κομμάτι που θα μας δυσκολέψει είναι η κατανομή των επιμέρους διαδρομών και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που θα εναλλάσσονται συνεχώς.

Ποιες είναι οι top 3 στιγμές (μέρη ή δραστηριότητες) που ανυπομονείτε να φιλμάρετε;
Νούμερο ένα στη λίστα είναι σίγουρα η στιγμή που θα φτάσουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη, όπου θα έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε τον τίτλο του ντοκιμαντέρ! Να περπατήσουμε δηλαδή από το υψόμετρο μηδέν έως το 2456.

Οι υπόλοιπες στιγμές του ταξιδιού δε μπορούν να μπουν σε μια λίστα! Σίγουρα ανυπομονούμε για όλες τις αστείες και αναπάντεχες στιγμές που θα ζήσουμε, όπως για παράδειγμα αν χάσουμε το μονοπάτι για λίγο και βγούμε εκτός πορείας, αλλά και τα όμορφα σκηνικά που θα προσφέρει η διαδρομή, όπως η ανατολή του ήλιου πάνω στα βουνά.

Ταξιδεύετε συχνά; Πώς επιλέξατε αυτά τα μέρη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα;
Περπατάμε συχνά, αλλά μεγάλα ταξίδια τέτοιου τύπου δεν έχουμε ξανακάνει. Η Κρήτη είναι ένα μέρος που κάποιος μπορεί να συνδυάσει όλες τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ποικιλία τοπίων - από ξερά βουνά μέχρι λίμνες, ποτάμια και δάση. Επίσης, όλα τα μέλη της ομάδας καταγόμαστε από την Κρήτη και κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες από μικροί και έτσι θέλαμε να συνδυάσουμε όλες αυτές τις μικρές μας εμπειρίες και να τις εντάξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο.

Ποιο είναι το level των spots; Μπορεί ένας αρχάριος να δοκιμάσει ένα τέτοιο adventure trip;
Σε όλο το μήκος του μονοπατιού που θα περπατήσουμε υπάρχουν και δύσκολα αλλά και πολύ εύκολα κομμάτια. Ένας αρχάριος μπορεί σίγουρα να δοκιμάσει κάποιες από αυτές τις διαδρομές μόνος του. Για το σύνολο του ταξιδιού σίγουρα χρειάζεται και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία που να αναγνωρίζει τα σημάδια των μονοπατιών, αλλά και τις βασικές αρχές επιβίωσης στη φύση, αφού θα χρειαστεί να κατασκηνώσουμε και γενικά να μείνουμε στα ορεινά του νησιού για κάποιες μέρες.

Πόσο καλό τερέν έχει ο Ψηλορείτης; Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το καλύτερο τερέν που θα συναντήσετε σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού;
Το τερέν διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι και από εποχή σε εποχή. Δύσκολα μπορεί κάποιος να επιλέξει το καλύτερο κομμάτι, διότι το καθένα έχει και τη δική του ομορφιά. Σίγουρα, αν χρειαζόταν να φτιάξουμε μια τέτοια λίστα θα εντάσσαμε τον Άγιο Υάκινθο και τον “Τίμιο Σταυρό” στην κορυφή του.

Πώς θα μπορούσαν να μυηθούν περισσότεροι νέοι στο χώρο των συγκεκριμένων αθλημάτων; 
Μέσω της προβολής αυτών των δραστηριοτήτων αυτών. Εμείς ελπίζουμε να αποτελέσουμε ένα τέτοιο παράδειγμα και να παρακινήσουμε περισσότερους να κάνουν το ίδιο ή και κάτι παρόμοιο.

Με ποιο τρόπο πιστεύετε μπορεί να ανέβει το level της Κρήτης και γενικότερα της Ελλάδας;
Μέσω της συνεχούς προβολής τέτοιων εναλλακτικών δράσεων και τη διοργάνωση events τέτοιου περιεχομένου, χωρίς απαραίτητα να είναι ανταγωνιστικά.

Ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού σας; 
Αρχικά σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα ταξίδι που θα μας προσφέρει περιπέτεια και εμπειρίες που ίσως μας αλλάξουν τον τρόπο σκέψης. Ένα άλλος στόχος μας είναι να αναδείξουμε έναν εναλλακτικό τρόπο γνωριμίας της Κρήτης! Δηλαδή τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τρόπους μετακίνησης που δίνουν την πραγματική εικόνα της περιοχής. Έτσι, απώτερος σκοπός μας είναι να δώσουμε μία εικόνα, σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ, για εναλλακτικές και περιπετειώδεις διακοπές, πιο κοντά στη φύση.

Τι βασικά αντικείμενα θα χρειαστείτε για αυτό το ταξίδι;
Ό,τι μας είναι απαραίτητο για να επιβιώσουμε! Δηλαδή φαγητό, ρούχα για πεζοπορία, σκηνές και sleeping bags και φυσικά ο εξοπλισμός κινηματογράφησης του ταξιδιού - action cameras και άλλες κάμερες.

Από το redbull.gr

Altitude - Alternative Zero to 2456 | Crossing The Island [teaser]