Δύτης καταγράφει τα βάθρα του ιστορικού γεφυριού της Άρτας

Δύτης καταγράφει τα βάθρα του ιστορικού γεφυριού της Άρτας

Απρίλιος 23, 2015 - 11:37

Πιθανές ζημιές από τις καταστροφικές βροχές του χειμώνα στα θεμέλια του γεφυριού έψαξε ο ειδικά εκπαιδευμένος δύτης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας χρησιμοποίησε ακόμη και δύτη για να φωτογραφηθούν τα θεμέλια στο θρυλικό γεφύρι της πόλης και να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές από τη θεομηνία του χειμώνα.

Στο γεφύρι έγινε έλεγχος από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κλιμακίου του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαβρανούση και κλιμακίου εθελοντών ιδιωτών μηχανικών, που ήταν οι κύριοι μελετητές για τις εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού που έγιναν τη δεκαετία του '80.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου πραγματοποιήθηκε κατάδυση από μέλος της Εθελοντικής Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ), προκειμένου να βιντεοσκοπηθούν και φωτογραφηθούν τα βάθρα του Γεφυριού και να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.

Η πραγματογνωμοσύνη των μηχανικών καθώς επίσης και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε, θα εκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω διασφάλιση της στατικότητας του Γεφυριού.

Πηγή: epiruspost.gr