Dubike: ένα έξυπνο ποδήλατο

Dubike: ένα έξυπνο ποδήλατο

Νοέμβριος 27, 2014 - 15:31

Το Dubike είναι το πρώτο smart bike, που αναπτύσσει η κινεζική Baidu, με δικό του λειτουργικό σύστημα και λειτουργίες καταμέτρησης fitness στοιχείων. 

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Dubike της Baidu είναι το γεγονός ότι εκτός από τους ποικίλους αισθητήρες που έχει για να κάνει την καταμέτρηση διάφορων στοιχείων από το σώμα και την προσπάθεια του κατόχου του, είναι εξοπλισμένο με το δικό του λειτουργικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές δορυφορικής πλοήγησης, προβολή διαδρομών και σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ υπάρχει εξοπλισμός που μετατρέπει την κινητική ενέργεια από την κίνηση του Dubike σε ηλεκτρισμό.

Οι αισθητήρες του Dubike καταγράφουν στοιχεία για την συχνότητα με την οποία κάνει πετάλι ο αναβάτης, την καρδιακή του λειτουργία, την ταχύτητα, τις πιέσεις στο κάθισμα και στα πόδια, ενώ όλα τα δεδομένα συγχρονίζονται με την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη και μπορεί να γίνει περισσότερη ανάλυση και προτάσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα fitness.

H Baidu θεωρείται και ως η Google από την Κίνα, καθώς εκτός από την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, είναι μια εταιρεία που ασχολείται με ποικίλες web υπηρεσίες και διάφορες άλλες εφαρμογές. Η παρουσίαση ενός ποδηλάτου όπως είναι το Dubike, μπορεί και να ανοίξει το δρόμο για μία εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων.