BMX riding στα φετινά X Games, να η ευκαιρία σου

BMX riding στα φετινά X Games, να η ευκαιρία σου

Μάιος 16, 2013 - 19:41

Το κάλεσμα για τον διαγωνισμό Red Bull Phenom συνεχίζεται. Μετά τα γνωστά ονόματα του mountain bike, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι Έλληνες σπεσιαλίστες του bmx που θα έδιναν τα πάντα για μια θέση στα X Games.

Ο φωτογράφος Ηλίας Μερτής, οι riders Παναγιώτης και Γιάννης Μανάρας και Γιώργος Μάνος και ο ιδιοκτήτης του «Piranha Bikes», Δημήτρης Δημητρόπουλος εξυμνούν τον κορυφαίο διαγωνισμό X Games και αφού εκείνοι δε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή λόγω … αυξημένης ηλικίας και εμπειρίας, καλούν ανερχόμενα ταλέντα του bmx να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Συγκεκριμένα, όσοι ερασιτέχνες bmx riders είναι από 15 έως 19 ετών έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν το βίντεό τους έως τις 5 Ιουλίου στην πλατφόρμα του Red Bull Phenom με την ελπίδα να βρεθούν στα X Games του Λος Άντζελες 1-4 Αυγούστου. Τα tricks, το στιλ και η τεχνική είναι αυτά που μετράνε και με βάση αυτά άλλωστε θα αξιολογήσει τις συμμετοχές ο κριτής του Red Bull Phenom και κορυφαίος στην παγκόσμια bmx σκηνή, Mike «Rooftop» Escamilla. Ο ζωντανός θρύλος του bmx ξεκίνησε το riding το 1990 σε ηλικία 11 ετών. Από τότε έχει φιλοξενηθεί στα πιο γνωστά περιοδικά του χώρου, όπως Ride BMX, Details, Playboy, Complex και άλλα συμβάλλοντας στη διάδοση του σπορ. Το Ride Magazine τον ψήφισε ως τον πιο επιδραστικό rider τη δεκαετία του 1990.

Οι έξι φιναλίστ του διαγωνισμού θα βρεθούν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στα X Games του Λος Άντζελες ώστε να διαγωνιστούν μεταξύ τους με έπαθλο την παραγωγή του δικού τους professional video από τη Red Bull. Πρώτα όμως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ανεβάσουν ένα βίντεο στο YouTube με τις λέξεις κλειδιά «Red Bull Phenom» και έπειτα να στείλουν το link μαζί με άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.redbullphenom.com, όπου είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες και κανονισμοί σχετικά με τον διαγωνισμό.   

Οι συμμετοχές για το BMX street διαρκούν έως τις 5 Ιουλίου.