Άθλος Τζουμέρκων 2016 mountain bike

Άθλος Τζουμέρκων 2016 mountain bike

Αύγουστος 25, 2016 - 10:51
Date: 
11/09/2016

Ο Άθλος Τζουμέρκων mountain Bike, θα γίνει για δέκατη πέμπτη χρονιά  στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα.

Θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων   θα είναι το Κέντρο Άθλησης  και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο, στο χωριό  Άγναντα Άρτας.

Για πρώτη χρονιά διαχωρίζεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας .

Οι αγώνες  mountain run έγιναν την Κυριακή  3 Απριλίου 2016. Οι αγώνες mountain bike θα γίνουν την Κυριακή  11 Σεπτεμβρίου 2016.

Ανακαινισμένες είναι φέτος  οι διαδρομές,  στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί πολλά νέα μονοπάτια στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Οι επιλογές διαδρομής  για το 2016  είναι τρεις και κινούνται αριστερόστροφα, όπως φαίνονται στους παρακάτω χάρτες.

Η πρώτη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 63, είναι  μια μεγάλη, χορταστική και τεχνική  διαδρομή 63 χιλιομέτρων με 2570 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς.
Θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετοχών  και απευθύνεται σε έμπειρους και καταξιωμένους αναβάτες ορεινών αγώνων ποδηλασίας,  με πολύ καλή τεχνική τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση, οι οποίοι έχουν τεκμηριωμένα τρέξει και τερματίσει,  σε τουλάχιστον 3 ορεινούς μαραθωνίους ποδηλασίας.

Η δεύτερη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 45, είναι  διαδρομή 45 χιλιομέτρων με 1870 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς και απευθύνεται σε έμπειρους  αναβάτες  ορεινών αγώνων ποδηλασίας με καλή τεχνική τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση, οι οποίοι  κάνουν τακτική και συστηματική προπόνηση.

Η τρίτη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike  17, είναι διαδρομή 17 χιλιομέτρων με 680 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Απευθύνεται στον οποιονδήποτε που  έχει καλή υγεία, αθλείται και του αρέσει η ποδηλασία βουνού, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικής.

Περισσότερα εδώ.