Ανοίγει τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Ανοίγει τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Δεκέμβριος 13, 2015 - 13:40

Έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές παρεμβάσεις και συντηρήσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων. Το συνολικό κόστος για την ετήσια συντήρηση ανήλθε στις 60.000 ευρώ, ενώ έγιναν και οι εργασίες αναβάθμισης, συντήρησης, ελέγχου πενταετίας αναβατήρων με προϋπολογισμό 353.675 ευρώ.

Βέβαια, η προχθεσινή ελαφρά χιονόπτωση στις κορυφές του Πηλίου δεν ήταν αρκετή για να ανοίξει επίσημα τις πύλες του το Χιονοδρομικό στις «Αγριόλευκες», με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη να ζητεί «τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εύρυθμη λειτουργία του».

Οι προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου ξεκινούν από το Σεπτέμβριο, ενώ επίσημα η λειτουργία του αρχίζει γύρω στις 20 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, σε συνάρτηση πάντα με τις καιρικές συνθήκες και την ποσότητα του χιονιού που υπάρχει.

Κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ. Είναι το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, είναι εύκολα προσβάσιμο από το Βόλο από όπου απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα, ενώ δίπλα στις πίστες υπάρχει το καταφύγιο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 50 άτομα.

από το e-thessalia.gr