Ανασκόπηση Άθλος Μαινάλου 2010

Ανασκόπηση Άθλος Μαινάλου 2010

Δεκέμβριος 28, 2010 - 00:03

Με επιτυχία έγινε η διεξαγωγή του 1ου αγώνα (Άθλος Μαινάλου) που περιελάμβανε Ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος 19 χλμ ( MOUNTAIN RUNNING ) και Ημιμαραθώνιο ορεινής ποδηλασίας 34 χλμ (ΜΤΒ).
Η διαδρομή του ορεινού τρέξιμου ήταν καταπληκτική και με αρκετές εναλλαγές και τα σχόλια ήταν θετικά από όλους τους δρομείς, όπως μας δήλωσε ο φίλος μας και μέλος της ομάδας του Freeride.gr (Θανάσης Κ )
Όσο δε για τη διαδρομή του MTB ήταν θα έλεγα αρκετά δύσκολη, ιδιαίτερα στο πρώτο της κομμάτι διότι η υψομετρική διαφορά ήταν αισθητή.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι μέγιστες θετικές αλλά και αρνητικές κλήσεις ήταν 37,6% και 39,2% αντίστοιχα.
Όπως προανέφερα η διαδρομή ξεκινούσε με ανηφόρα η οποία είχε αισθητή υψομετρική διαφορά , αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν και το πρώτο κομμάτι.
Εκεί λοιπόν φάνηκε αμέσως η διαφορά των αθλητών . Έγινε, αν θέλετε, το πρώτο ξεσκαρτάρισμα μεταξύ του πρώτου group με τους καλούς ποδηλάτες.
Από εκεί και μετά υπήρχε ένα φανταστικό κατηφορικό μονοπάτι μέχρι την Αλωνίσταινα και από εκεί και μετά άρχιζε το 2ο ανηφορικό επίσης κομμάτι της διαδρομής, πιο βατό θα έλεγα για τους περισσότερους ποδηλάτες .
Καλύπτοντας λοιπόν μια απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων με όλα τα προαναφερθέντα σκαμπανεβάσματα της διαδρομής , από κει και μετά όλο το υπόλοιπο τμήμα ήταν κατηφορικό ανακουφίζοντας τους περισσοτέρους ποδηλάτες περνώντας μέσα από δασικά κομμάτια καταπληκτικής ομορφιάς .
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι όλος ο αγώνας ήταν αρκετά απαιτητικός , γι’ αυτό το λόγο είχαμε και αρκετά κλαταρίσματα σε όλο το μήκος της διαδρομής ιδιαίτερα δε στα πρώτα 10 χιλ που ήταν πιο απαιτητικό το terrain.
Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε μερικά αθώα πεσίματα καθώς επίσεις και ένα σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα ποδηλάτη.
Αναφορικά με το παραπάνω θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο τραυματισθείς ποδηλάτης μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην πλατεία της Βυτίνας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο ευρίσκετο εκεί πριν από την έναρξη του αγώνα και καθ΄ όλη τη διάρκειά του, με φροντίδα των διοργανωτών, δηλ. του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και ΕΟΣ Αχαρνών. Το ασθενοφόρο διακόμισε τον ανωτέρω αθλητή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης με τη συνοδεία ιατρού μέλους του ΣΑΟΟ, η οποία ευρίσκετο στο χώρο του αγώνα από την έναρξή του μέχρι το τέλος του.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους διοργανωτές (Σ.Α.Ο.Ο. , Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, δήμος Βυτίνας), με υπεύθυνο των διαδρομών τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο, που παρά το δύσκολο του αγώνα τον έβγαλαν εις πέρας.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Freeride.gr.
Τον 1ο αθλητή Θανάση Κακαρίκο που έλαβε μέρος και στα δυο σκέλη του αγώνα ,
τρέξιμο με χρόνο 2:05:46 και την 14η θέση στην Α2
και ποδήλατο (εγκατέλειψε λογο τραυματισμού) ,
καθώς επίσης τούς …….
Δημήτρη Θ. με χρόνο 3:05:45 34η θέση στην Α2 ,
Αλέξανδρο Λ. με χρόνο 3:18:51 117η θέση στηνΑ1,
Βασίλη Β. με χρόνο 2:41:00 76η θέση στην Α1 και τον
Βαγγελη Κ. με χρόνο 2:41:41 81η θέση στην Α1
για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο σκέλος , την ορεινή ποδηλασία (ΜΤΒ).
Κατεβάστε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα.
Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε το άλμπουμ του freeride.gr

Πηγή : Η ομάδα του Freeride.gr