Αναρρίχηση με γυμνά χέρια σε κάθετο βράχο (photos+video)

Αναρρίχηση με γυμνά χέρια σε κάθετο βράχο (photos+video)

Απρίλιος 03, 2015 - 17:47

Αυτή φωτογραφία δείχνει έναν άντρα να προσπαθεί να αναρριχηθεί σε έναν απόκρημνο βράχο 19 περίπου μέτρων στο Cairngorms της Μεγάλης Βρετανίας. Χωρίς εξοπλισμό και μόνο με τα χεριά του να τον κρατούν από μία κατακόρυφη πτώση στα παγωμένα νερά, ο Julian Lines κόβει την ανάσα.

Ο 42χρονος αναρριχητής προσπαθεί τριάντα χρόνια τώρα να βρει τις χειρολαβές και τις ποδολαβές που θα τον οδηγήσουν στην κορυφή. Μόνο με τα γυμνά του χέρια, τα οποία μετά από κάθε αναρρίχηση έχουν πάνω τους ζωγραφισμένα τα σημάδια της σκληρής προσπάθειας που καταβάλλει. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν τον απασχολεί καθώς όπως λέει, κάθε φορά που σκαρφαλώνει, «τα προβλήματα της ζωής εξαφανίζονται».

Όπως έχει παραδεχτεί όμως και ο ίδιος, έχουν υπάρξει πολλές φορές που βρέθηκε κοντά στην πτώση. «Στα περισσότερα από τα 25 χρόνια που αναρριχώμαι μόνος, υπήρξαν πολλές φορές που βρέθηκα κοντά (σε πτώση). Όταν αναρριχάσαι μόνος πρέπει να εκτιμάς σωστά τους κινδύνους, να τα υπολογίζεις όλα σωστά και να κάνεις λεπτές συντονισμένες κινήσεις για να μειώσεις τις πιθανότητες του αναπόφευκτου. Έχουν υπάρξει φορές που έπεσα και στάθηκα τόσο τυχερός με τον τρόπο που προσγειώθηκα που πρόκειται για θαύμα»

Όλες οι ιστορίες του θαρραλέου αναρριχητή έχουν καταγραφεί σε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Tears of the Dawn” που εκδόθηκε πέρυσι και κέρδισε το ευρέως αναγνωρισμένο βραβείο Boardman Tasker. Όπως δήλωσε μάλιστα ο  Alastair Lee, σκηνοθέτης στην  Posing Productions που κινηματογράφησε τις αναρριχήσεις του Julian «τα γυρίσματα δεν ήταν για δειλούς».

Πηγή: iefimerida.gr, dailymail.co.uk

Not on the ropes! Julian Lines climbs...