Αμερικανός κερδίζει το πρώτο Wingsuit 4 Cross Race που έγινε ποτέ!

Αμερικανός κερδίζει το πρώτο Wingsuit 4 Cross Race που έγινε ποτέ!

Ιούλιος 23, 2014 - 11:19

Ένα εντυπωσιακό νέο άθλημα έκανε την εμφάνισή του πάνω από την Καλιφόρνια, με 52 από τους καλύτερους wingsuit flyers παγκοσμίως να πετούν με ταχύτητες 217 χλμ/ώρα σε μια πίστα χαραγμένη στον ουρανό!

 

Oakdale, Καλιφόρνια- Ο Andy Farrington από τις Η.Π.Α. κέρδισε το πρώτο Red Bull Aces Wingsuit 4 Cross Race, την περασμένη Πέμπτη, 17 Ιουλίου, στον ουρανό πάνω από την κεντρική Καλιφόρνια, στην πόλη Oakdale, πετώντας με ταχύτητες 217 χλμ/ώρα και ξεπερνώντας τους τρεις αντιπάλους του, στην τελευταία πτήση μιας πορείας σλάλομ, στην πρεμιέρα του νέου αθλήματος. Σ' αυτό τον αγώνα υψηλών ταχυτήτων σε μεγάλο υψόμετρο, σε μια διαδρομή από τέσσερα σταθερά gates, οι wingsuit flyers ξεκινούσαν με άλμα από ένα ιπτάμενο vaν από τα 7.000 πόδια και κατευθυνόντουσαν στον τερματισμό στα 3.500 πόδια. Δεύτερος ήρθε ο Noah Bahnson (Η.Π.Α.) και τρίτος ο Julian Boulle (N. Αφρική) ανάμεσα σε 52 από τους καλύτερους wingsuit flyers του κόσμου, από 16 χώρες.

 

«Αυτό είναι καταπληκτικό, προχωρημένο και επαναστατικό», δήλωσε ο Farrington, επαγγελματίας sky diver, που έκανε τον κασκαντέρ στην ταινία "Transformer 3", και πραγματοποίησε μια ιστορική νίκη στο νέο άθλημα, το οποίο κάνει το wingsuit  ασφαλέστερο κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό σε μεγαλύτερα και ασφαλέστερα υψόμετρα. «Αυτό σημαίνει αγώνας, αυτός είναι ο τρόπος διεξαγωγής ενός διαγωνισμού. Αγωνίζεσαι με τους ανθρώπους δίπλα σου, ταυτόχρονα και με τον ίδιο σου τον εαυτό, ακριβώς όπως σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Είτε περάσεις από το gate είτε όχι. Είτε τερματίσεις πρώτος είτε όχι. Και το κάνεις σε υψόμετρο χιλιάδες πόδια ψηλά.»

 

Η μορφή των αγώνων είναι στην ουσία σα να κάνεις ski corss στον αέρα με τέσσερις wingsuit flyers, που πετούν ο ένας ενάντια στον άλλο κάθε φορά, δοκιμάζοντας την επιδεξιότητα και το θάρρος τους. Διασχίζουν την διαδρομή τύπου slalom με τέσσερις πυλώνες, που κρατάν σταθερούς ελικόπτερα. Από την εκκίνηση στα 7.000 πόδια, οι wingsuit flyers επιτάχυναν προς τον πρώτο από τους τέσσερις πυλώνες στα 6.500 πόδια και στη συνέχεια στους επόμενους μέχρι τον τερματισμό στα 3.500 πόδια. Οι διαγωνιζόμενοι στη συνέχεια ανοίγουν τα αλεξίπτωτά τους σε ασφαλές ύψος περίπου 3.000 ποδιών. Ο Farrington πραγματοποίησε το ρεκόρ των 40:16 δευτερολέπτων στον τελικό.

 

Η Αμερικανίδα Katie Hansen ήταν η καλύτερη από τις πέντε γυναίκες που πήραν μέρος στον αγώνα ισάξια και τα κατάφερε ανάμεσα στους καλύτερους 32 wingsuit flyers.

 

Αποτελέσματα Red Bull Aces: 1. Andy Farrington (Η.Π.Α.), 2. Noah Bahnson (Η.Π.Α.), 3. Julian Boulle (Ν.ΑΦ), 4. Jhonny Florez (ΚΟΛ), 5. David Covel (Η.Π.Α.), 6. Sebastian Alvarez (ΧΙΛ), 7. Jason Moledzki (ΚΑΝ), 8. Charley Kurlinkus (Η.Π.Α.)

 

Φωτογραφίες: Joerg Mitter, Balazs Gardi