Αλκυονίδες μέρες και μύρισε καλοκαίρι ....

Αλκυονίδες μέρες και μύρισε καλοκαίρι ....

Ιανουάριος 16, 2014 - 18:13

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, οι Αλκυονίδες μου χαμογελάνε και εγώ ανταποκρίνομαι με ένα μικρό ταξιδάκι γύρω από την Ύδρα.

Εκκίνηση λοιπόν από Ερμιόνη και σβέλτο κουπί μέχρι την Ύδρα καθώς ο ήλιος χαμήλωνε. Το πρώτο μου βράδυ στο νησί κατασκήνωσα ανάμεσα στον Βλυχό και τον Παλαμιδά κάτω από τις ομπρέλλες του ξενοδοχείου "4 εποχές" που τουλάχιστον αυτή την εποχή ήταν κλειστό. Ερημιά εκτός από λίγους περιπάτητες που παίρναγαν το μονοπάτι μπροστά από το ξενοδοχείο. Το βράδυ με μισοφέγγαρο πήρα και 'γώ το μονοπάτι μέχρι τη χώρα περνώντας από το εντυπωσιακό παλιό πέτρινο γεφύρι.

Υπέροχη διαδρομή ανάμεσα από παλιά αρχοντικά και απόκρημνες πλαγιές.

Το επόμενο πρωί πέρασα από το πανέμορφο λιμάνι και αφού γύρισα τον κάβο στα Ζογκέικα έφτασα αργά το μεσημέρι στη Λιμνιόνιτζα, την κατά πολλούς ωραιότερη παραλία του νησιού όπου και κατασκήνωσα για τη νύχτα. Η διαδρομή μέχρι την Λιμνιόνιτζα μου επιφύλασσε την μακρύτερη σειρά απόκρημνων ακτών που είχα δει έως τώρα. Κοντά 20 χιλιόμετρα χωρίς κανένα σημείο εξόδου. Το βράδυ η θερμοκρασία έπεφτε μέχρι και τους 8 βαθμούς ενώ το πρωί, όταν ψήλωνε ο ήλιος φλέρταρε με τους 20.

Η τρίτη μέρα ήταν και η ευκολώτερη και την έκλεισα στην παραλία του Άη Νικόλα στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού.Και εκεί η κατασκήνωση στα καθαρά βότσαλα ήταν εύκολη και άνετη. Κυριακή πρωί πέρασμα πίσω από τη Δοκό και επιστροφή στην Ερμιόνη.

Πάρα πολύ ωραίο τριήμερο, καταπληκτικά τοπία και πεντακάθαρα νερά ειδικά στα νότια του νησιού. Μόνο μελανό σημείο το "ηφαίστειο" από σκουπίδια λίγο μετά τη χώρα, μαθαίνω όμως ότι δρομολογείται λύση σε αυτό το πρόβλημα που έχουν τόσα νησιά μας.

Στη Δοκό είχα και τη σπάνια ευκαιρία να δώ από κοντά έναν φαλακροκόρακα που κοιμόταν πάνω στα βράχια με τον μακρύ λαιμό του χωμένο μέσα στα φτερά της ράχης του. Το πουλί αυτό (Phalacrocorax Aristotelis) ένα είδος κορμοράνου που αγωνίζεται να επιβιώσει στο Αιγαίο είναι προστατευόμενο είδος σε όλη την Ευρώπη, τρέφεται αποκλειστικά από τη θάλασσα και μπορεί να καταδυθεί σε μέχρι και πάνω από 45 μέτρα βάθος ανά 15 δευτερόλεπτα.

Μία εκδρομή που σίγουρα θα ξανακάνω σύντομα.

GK - Aegean Paddler